Karsai Dániel üzent Magyar Péternek: A negatív eposzi jelzők aggatása a Fidesz jellemzője

2024. május 25. – 18:09

Másolás

Vágólapra másolva

Karsai Dániel a Momentumra fog szavazni a június 9-i európai parlamenti választáson – osztotta meg Facebook-oldalán az ALS-szindrómában szenvedő alkotmányjogász. Szombati bejegyzésében kifejtette, miért a Momentumot tartja a legjobb választásnak, és arra is reagált, hogy Magyar Péter „bűnben fogant pártnak” tarja őket.

Karsai azt írta, az elmúlt napokat választási programok olvasásával töltötte, és úgy véli, messze a Momentumé a legjobb. „Az engem szakmailag és magánemberként legjobban érintő témák meghatározóak a Momentum számára is. A Momentumnak kiemelten fontos a jogállamiság és az emberi jogok védelme. Ezt Uniós szinten is képviseli. Ami számomra az egyik döntő érv volt, hogy a választási programban az életvégi döntésekhez való jog konkrétan szerepel” – írta.

Hozzátette: „A Momentum két jelenlegi képviselője – Cseh Katalin és Donáth Anna –bizonyított az elmúlt 5 évben. Ennek a választásnak nem az Orbán-kormány leváltása a tárgya, hanem az, hogy kik fogják a magyarokat képviselni az Unióban. Számomra a Momentum jelöltjei a legmeggyőzőbbek.”

Karsai azt üzente Magyar Péternek, hogy a negatív eposzi jelzők aggatása a Fidesz jellemzője.

A HVG-nek adott interjújában a Tisza Párt alelnöke úgy fogalmazott, a Momentum egy „bűnben fogant párt”, mert „egy nemzeti ügy ellenében kampányolt” a NOlimpia-kampánnyal 2017-ben. Arra a felvetésre, hogy a Momentum a NOlimpia-kampányban nem az olimpia ellen, hanem a népszavazás lehetőségéért kampányolt, azt mondta: „A közös cél elleni fellépés akkor is visszás. Persze, az olimpia feladása a Fidesz döntése volt. Gyáva volt beleállni a szakmai vitába.”

Karsai szerint lehet arról vitatkozni, hogy kellenek-e nagy világversenyek Magyarországra, vagy sem, de azt nem tartja elfogadhatónak, hogy bűnözőnek nevezzék a másként gondolkodókat. „Egyvalami viszont tuti: aki másképp gondolja, nem bűnöző. Mint ahogy az sem gazember, aki esetleg nem a Momentumot választja. Csak másként lát dolgokat. Sebaj, üljünk le és egy (vagy több) sör mellett vitassuk meg” – tette hozzá.

Karsai Dániel tavaly szeptemberben állt a nyilvánosság elé, hogy a teljes bénuláshoz, majd lassú halálhoz vezető betegség hatásainak bemutatásával elérje, hogy Magyarországon legalizálják az aktív eutanáziát. Így a gyógyíthatatlan emberek dönthetnének úgy, hogy a haláluk meggyorsítását kérik. Karsai a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán indított pert a magyar állam ellen, hogy méltóságteljesen fejezhesse be életét.

Május elején a Telex is járt Karsainál, Simor Dániel cikkét itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!