Magyar szerint a NOlimpia miatt a Momentum bűnben fogant, a Momentum szerint ők államcsődtől mentették meg az országot

2024. május 22. – 18:25

Másolás

Vágólapra másolva

A Momentum egy „bűnben fogant párt”, mert „egy nemzeti ügy ellenében kampányolt” a NOlimpia-kampánnyal, mondta Magyar Péter a HVG-nek arról, hogy el tudná-e képzelni az együttműködést valamelyik ellenzéki párttal, például a Momentummal.

Magyar arra a felvetésre, hogy a NOlimpia-kampányban nem az olimpia ellen, hanem a népszavazás lehetőségéért kampányoltak, azt mondta: „A közös cél elleni fellépés akkor is visszás. Persze, az olimpia feladása a Fidesz döntése volt. Gyáva volt beleállni a szakmai vitába.”

A Momentum 2017-ben épp a NOlimpia-kampánnyal lett ismert. Ebben aláírásokat gyűjtöttek, hogy tartsanak-e népszavazást az olimpiáról, mire a kormány visszavonta a 2024-es budapesti olimpiai pályázatát.

Donáth Anna szerint Magyar ezzel „megbélyegezte azt a 266 151 embert is”, akik aláírták, hogy legyen népszavazás az olimpiarendezésről. A Momentum elnöke szerint Magyar egyrészt keressen egy tükröt, mert „a rogáni propaganda szavaival támadja őket”, másrészt azt írta, a NOlimpia-kampány „az államcsődtől mentette meg az országot. Komolyan gondolja Magyar Péter, hogy ez az ország, ahol romokban az egészségügy és az oktatás, ahol a költségvetésen akkora lyuk tátong májusban, ami az egész évre volt tervezve, képes lenne most nyáron olimpiát rendezni?”

A párt akkori elnöke, Fekete-Győr András pedig úgy reagált, ők „feltétel nélkül büszkék” a NOlimpiára, mert nem hagyták, hogy „néhány NER-oligarcha az olimpia eszménye mögé bújva tönkretegye, kigazdálkodhatatlan kötelezettségvállalásokkal nyomorba taszítsa Magyarországot, elvéve ezzel a jövőjüket, de talán még a gyermekeik jövőjét is. (…) Háromezermilliárd forint ellopásától, egy potenciális államcsődtől óvtuk meg a hazánkat.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!