Magyar Péter a köztévé EP-vitájáról: Szégyellje magát mindenki, akinek ehhez köze van

2024. május 21. – 20:12

Másolás

Vágólapra másolva

„8 perc…a nulla százalékos business pártoknak és a valódi pártoknak is. Vita propaganda televízió módra. Szégyellje magát Papp »Hírhamisító« Dániel, az MTVA vezetője és mindenki, akinek ehhez köze van” – reagált Magyar Péter a köztévé EP-választási vitájának frissen megjelent részleteire a Telex Facebook-oldalára írt kommentjében.

Magyar azután írta le a véleményét, miután kiderült, hogy az M1 közszolgálati csatorna május 30-ra tervezett élő műsorában a listavezetőnek összesen 8 perc áll majd rendelkezésükre. A választási vitáról az is kiderült, hogy a Várkert Bazárban nézők nélkül rendezik, a vitavezető Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs lesz. A résztvevők számának megfeleltetve 11 pulpitus lesz elhelyezve félkör alakban.

A Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője, Magyar Péter korábban feltételekkel vállalta csak a részvételt, ahogy a Mi Hazánk is. Magyar egyik fontos feltétele az volt, hogy a vita élőben és főműsoridőben legyen, és ne propagandista vezesse. Az egyelőre kérdés, hogy Magyar ezekkel a feltételekkel vállalja-e majd a vitát.

„Na ezért kellett volna eljönni a Partizán vitájára, mert a demokratikus feltételek ott adottak voltak. De még senkinek nem késő elfogadnia a civilek, az Atv, az Rtl, vagy a Blikk vitafelkérését. Én már mindegyikre igent mondtam” – reagált a köztévés vita részleteire a DK listavezetője, Dobrev Klára, utalva a Partizán múlt szombati EP-listavezetői vitájára, amitől Deutsch Tamás mellett Magyar Péter is távol maradt.

A listát állító szervezetek delegáltjai első körben 1 percben bemutatkoznak, majd a 3 témakörben, témakörönként 2-2 percben fejtik ki a véleményüket, az utolsó körben pedig 1 percben reagálnak az előttük elhangzottakra. A megszólalási sorrend megegyezik a szavazólapokon szereplő sorrenddel, amit korábban a Nemzeti Választási Bizottság hagyott jóvá. A vitán négy aktuális téma lesz: az Európai Unió védelme és biztonsága; migráció/menekültügy; mezőgazdaság és/vagy demokrácia és jogállam.

A Fidesz–KDNP EP-listavezetője, Deutsch Tamás korábban azt jelezte, ott lesz a köztelevízióban rendezett vitán, ahogy a DK listavezetője, Dobrev Klára, valamint a Momentum-elnök Donáth Anna is biztosra ígérte a részvételét.

Cikkünk frissült Dobrev Klára reakciójával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!