Tarr Zoltán elfogadta, hogy Magyar Péter pártjának az EP-jelöltje legyen

2024. április 20. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

Elvállalta Tarr Zoltán, hogy Magyar Péter pártjának, a Tisza pártnak az EP jelöltje legyen – írja a Népszava.

A volt zsinati tanácsos április elején szólalt fel a Kossuth téren, a Magyar Péter által meghirdetett tömegdemonstráción, ami után kirúgták állásából, egy állami technológiai cégtől, ahol próbaidős volt. Magyar Péter erre felajánlotta számára pártja, a Tisza párt EP-listájának harmadik helyét, most a Népszavának megerősítette, hogy elfogadja a posztot.

„Gyorsan változik a helyzet, állandóan idomulnunk kell a minket körülvevő valósághoz. És a valóság része volt az a hihetetlen mértékű támogatás, felém irányuló bizalom, amit a megszólalásom és az elbocsátásom után kaptam. Az, ami most történik, egyenes következménye annak, amit eddig gondoltam és képviseltem”

– fogalmazott Tarr.

A lap szerint a volt zsinati tanácsosnak csupán néhány nap állt rendelkezésére, hogy a családjával és saját magával folytatott „mély diskurzusok” után arra az elhatározásra jusson: elvállalja az EP-képviselői jelöltséget. Európai parlamenti képviselőjelöltként is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy egyháza „megszabaduljon attól a tehertől, amit Balog Zoltán püspöksége jelent”.

Magyar Péter április elején beszélt először arról, hogy egy párttal, egy egyesülettel és egy ernyőszervezetként működő mozgalommal készülne fel a nyári EP- és a 2026-os országgyűlési választásra. Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója is reagált a kirúgásra, és felkérésre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!