Közel 14 millió forintot tudott megtakarítani Orbán a fizetésemelés után

2023. február 1. – 00:09

Közel 14 millió forintot tudott megtakarítani Orbán a fizetésemelés után
Orbán Viktor érkezik a Polgári Piknikre, a kötcsei Dobozy-kúriához 2022. szeptember 10-én – Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda/ MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Beérett a nyári fizetésemelés, a havi bruttó 4,8 millió forintos keresete mellett komoly megtakarításra tudott szert tenni Orbán Viktor. A kedd éjfélkor közzétett vagyonnyilatkozata szerint november 1-jén (az akkori állapot szerint kellett most nyilatkozni)

már közel 14 millió forint volt a feleségével közös számlán.

Ez azt jelenti, hogy a nyári többhetes adriai nyaralás mellett is igen takarékos életmódot élt a miniszterelnök, hiszen a májusi vagyonnyilatkozatába még egy forintot sem írt be a megtakarításokhoz, mint ahogy az elmúlt években is rendre így tett.

Orbán Viktor fizetését júniusban emelte meg az Országgyűlés:

  • miniszterelnökként bruttó 3,5 millió forintot keres, és
  • ehhez jön még az 1,3 milliós képviselői alapilletmény.

Márciustól pedig további bruttó 857 ezer forinttal 5 millió 727 ezer forintra nőhet a tiszteletdíja. Pártelnökként viszont nem vesz fel fizetést.

A miniszterelnök vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy továbbra is megvan a felcsúti háza és a XII. kerületi lakása, utóbbinak csak felerészben a tulajdonosa. Autója, hajója, repülője és egyéb ingósága még mindig nincs, mint ahogy egyetlen céghez sincs köze, és magántőkealapban sincs pénze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!