Bige László fiai személybiztonsági céget alapítottak

2021. november 8. – 12:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két új céget is létrehoztak októberben Bige Lászlóék, legalábbis mindkettőt múlt hónapban jegyezte be a cégbíróság: az elsőt, a Bige Scutum Kft.-t október 4-én, ezt Bige három fia, Bige Dávid, Zalán és Zoltán alapították, fő profiljaként az alapítás után pár nappal a személybiztonsági tevékenységet jelölték meg. A Bige Hoplon Kft.-t a Nitrogénművek tulajdonosa közösen hozta létre gyerekeivel, a cég fő tevékenységeként üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadást határoztak meg – írja a 24.hu. A lap érdeklődött a cégalapításról a csoportnál, azt válaszolták nekik, hogy nem kell túlgondolni a dolgot.

Bige László, az egyik leggazdagabb magyar kálváriája a hatóságokkal évek óta tart. A kacifántos ügyekben számos fejlemény történt már, a leglátványosabb fordulat az volt, amikor tavaly ősszel őrizetbe vették a milliárdost a miatt az ügy miatt, amiben most a vádemelés is történt (a nyomozók szerint leértékelt műtrágyákkal ügyeskedett). Korábban megesett az is, hogy a rendőrség mintegy 300 rendőrrel vizsgálódott a Bige Holding szolnoki üzemében.

Bige László mindig azzal magyarázta a vizsgálatokat, hogy ő nem része a NER-nek, illetve sokszor emlegette régi konfliktusát Csányi Sándor OTP-vezérrel. Őrizetbe vételekor azt kommunikálta a Nitrogénművek, hogy az eljárás a megfélemlítést szolgálja. Bige házi őrizetben volt, nyomkövetőt kellett viselnie. Idén azzal kapott szélesebb publicitást, hogy megrendelt egy szokatlanul nagy mintás kutatást a jelenlegi magyar társadalmi-gazdasági helyzetről, és azt átnyújtotta az ellenzéknek. Október 10-én pedig azt nyilatkozta, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek kiváló emberek.

A Nitrogénművek Zrt./Bige Csoport akkor közleményt adott ki, amiben azt írták, a GVH határozatának tartalmát alaposan elemezni fogják, de mindenképpen megtámadják a bíróság előtt.

A Gazdasági Versenyhivatal nemrég 14,1 milliárd forintos rekordösszegű bírságot szabott ki a magyar műtrágyapiacra, főleg Bige cégére. A milliárdos a Partizán Spartacus című műsorának vasárnap esti adásában azt mondta, hogy őt tönkre akarják tenni, és szerinte már megvannak azok, akik fel akarják vásárolni az ő cégét. A tulajdonos szerint a GVH egy „Andersen-mesét írt le 200 oldalon”, Bige szerint elő kell venni a főkönyvi kivonatot, de „attól félnek, mint ördög a tömjéntől.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!