Bige a GVH-büntetésről: Egy Andersen-mese

2021. október 31. – 18:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


A Partizán Spartacus című műsorának vasárnap esti adásában Bige László, a Nitrogénművek tulajdonosa elmondta, hogy őt tönkre akarják tenni, ezzel utalva a GVH határozatára, amivel 14,1 milliárd forintos, rekordösszegű bírságot szabott ki a magyar műtrágyapiacra, főleg Bige cégére.

Bige szerint már megvannak azok, akik fel akarják vásárolni az ő cégét. A tulajdonos szerint a GVH egy „Andersen-mesét írt le 200 oldalon”, Bige szerint elő kell venni a főkönyvi kivonatot, de „attól félnek, mint ördög a tömjéntől.”

A tulajdonos szerint a 14 milliárdos büntetést már megérzi egy vállalat. Bige szerint a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv részeként számol le velük.

Bige elmonda, hogy már régóta aggódik a magyar demokrácia miatt, szerinte Márki-Zay Péter egy független miniszterelnök-jelölt lehetne, „akinek volt munkahelye, tudja, hogy kell dolgozni.” A Nitrogénművek tulajdonosa elmondta, hogy ha Márki-Zay kéri, ő támogatni fogja.

A mostani kormány helyett a tarka macskámat is tudnám ajánlani

– mondta Bige, aki elmondta, hogy akkor is meg fogja tartani a cégbirodalmát, ha nem lesz kormányváltás.

A videót itt lehet nemsokára visszanézni.

Ahogy mi is megírtuk, Bige László, az egyik leggazdagabb magyar kálváriája a hatóságokkal évek óta tart. A kacifántos ügyekben számos fejlemény történt már, a leglátványosabb fordulat az volt, amikor tavaly ősszel őrizetbe vették a milliárdost a miatt az ügy miatt, amiben most a vádemelés is történt (a nyomozók szerint leértékelt műtrágyákkal ügyeskedett). Korábban megtörtént az is, hogy a rendőrség mintegy 300 rendőrrel vizsgálódott a Bige Holding szolnoki üzemében.

Bige László mindig azzal magyarázta a vizsgálatokat, hogy ő nem része a NER-nek, illetve sokszor emlegette régi konfliktusát Csányi Sándor OTP-vezérrel. Őrizetbe vételekor azt kommunikálta a Nitrogénművek, hogy az eljárás a megfélemlítést szolgálja. Bige tavaly ősz óta házi őrizetben van, nyomkövetőt kell viselnie, így üzenget a kormánynak. Idén azzal kapott szélesebb publicitást, hogy megrendelt egy szokatlanul nagy mintás kutatást a jelenlegi magyar társadalmi-gazdasági helyzetről, és azt átnyújtotta az ellenzéknek. Október 10-én pedig azt nyilatkozta, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek kiváló emberek.

A Nitrogénművek Zrt./Bige Csoport akkor közleményt adott ki, amiben azt írták, a GVH határozatának tartalmát alaposan elemezni fogják, de mindenképpen megtámadják a bíróság előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!