Egyelőre házi őrizetbe került Bige László

2020. december 18. – 10:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Noha a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a kedden őrizetbe vett, egyik leggazdagabb magyar vállalkozó, Bige László letartóztatását indítványozta, tartva a szökéstől, elrejtőzéstől, a bíróság ezt nem találta indokoltnak, és csütörtökön úgy döntött, bűnügyi felügyelet alá helyezi a hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel gyanúsított vállalkozót.

A döntés ellen mindkét fél fellebbezett: az ügyészség ragaszkodik a letartóztatáshoz, Bigéék pedig a házi őrizetet is túlzásnak gondolják. Zamecsnik Péter ügyvéd a 24.hu kérdésére elmondta, a kérdésben a bíróság belátható időn belül dönt. Az ügyészség gyanúja szerint Bige több mint 800 millió forint vesztegetési pénzt fogadott el úgy, hogy közben közel 2 milliárd forinttal károsította meg saját cégét.

Az ügyészség korábbi közleményében az áll, hogy a megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egyik cége 2018 előtt, éveken át nagy mennyiségben állított elő a mezőgazdaságban felhasználható terméket, ezek egy részét utasítására valótlanul selejtesnek minősítették, és csökkentett áron adták el a kereskedőknek.

Az egyik ilyen kereskedőcég szintén a vállalkozó érdekeltségébe tartozott. A kereskedők ezt követően piaci vagy ahhoz közeli áron értékesítették a terméket a végfelhasználóknak. Az egyik kereskedőcég vezetőjével megállapodott abban, hogy valótlanul selejtesnek minősített terméket fog neki eladni, aki azt tovább értékesíti a végfelhasználóknak, az így keletkezett vételár egy bizonyos részét azonban készpénzben visszaadja. Összesen több mint 800 millió forint vesztegetési pénzt vett át így a gyanúsított az üzletfelétől az évek alatt.

Bige László ügyéről itt is írtunk részletesen.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!