Nitrogénművek: Bige őrizetbe vétele a megfélemlítést szolgálja

2020. december 16. – 15:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Nitrogénművek szerdán közleményben erősítette meg, hogy a Telex keddi értesülése igaz, Bige Lászlót, az egyik leggazdagabb magyart őrizetbe vették. A vállalat azt írja, a milliárdost hűtlen kezeléssel és vesztegetés elfogadásával gyanúsítják.

Az ügy előzménye, hogy a Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya 2017. november 16-án házkutatást tartott a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és a NZRT-TRADE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. székhelyén. A nyomozás azóta is tart és 3 éve nem került bírósági szakaszba.

A Nitrogénművek közleménye szerint „a vádak teljes mértékben alaptalanok”, „a vállalatcsoport és valamennyi dolgozójának érdekében a Nitrogénművek minden jogi eszközzel megvédi magát a Bige Lászlót és a társaságot érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben” – írja a cég. Véleményük szerint az intézkedések mozgatórugója valójában a társaság elnökének, Bige Lászlónak a megfélemlítése és jó hírnevének csorbítása.

A tájékoztatás alapján a cégcsoport működését a történtek nem befolyásolják, a Nitrogénművekre és Bige Holding Kft-re pénzügyi hatása nem lesz az ügynek; „a cég Igazgatósága és az alá tartozó vezetés biztosítja a folyamatos és gördülékeny üzletmenetet”.

A Telex úgy tudja, a hűtlen kezelés konkrétan leértékelt műtrágyákkaló való ügyeskedést takarhat: a gyanú szerint Bige László olyan értékcsökkentett műtrágyát adott el, amely valójában többet ért, aki megvette, már értékén, vagyis magasabb áron adta tovább a műtrágyát, a hasznon pedig elosztoztak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!