Bige László: Az előválasztás miniszterelnök-jelöltjei mind kiváló emberek

2021. október 10. – 22:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek kora este a Klubrádión rövid interjút adott a péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa, a jelenleg házi őrizetben lévő Bige László, amiben a földgáz árának alakulása, és ennek gazdasági hatásai mellett arról is beszélt, hogy szerinte az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei mind „kiváló emberek.”

Bige elmondta, hogy ő nem jós, az előválasztással kapcsolatban annyi a véleménye, hogy minden jobb, mint ami ma van, szerinte ami most van, az nem jó Magyarországnak, csak az emberek egy szűk részének.

Bige arról is beszélt, hogy

„Egy kormány sem maradhat örökké, biztos hogy jön új kormány, nem tudom, hogy mikor, de az is biztos, hogy jobb lesz, mint ami ma van. Egy fa sem nőhet az égig, vagy kidől vagy kivágják.”

Bige elmondta, hogy „természetesen” támogatná az előválasztás győztesét, amilyen támogatásra van szüksége az ellenzéknek, abban ő partner.

„Politikán kívüli voltam és vagyok ma is, soha nem voltam egy pártnak se tagja, és nem is leszek. de mivel ebbe belekényszerítettek engem, ezért nem tudok mást mit tenni”

– mondja az üzletember, aki hozzátette, hogy nem szívesen válaszol arra a kérdésre, hogy kapcsolatban van-e az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjeivel. „Nem vagyok ismeretlen, de nem vagyok baráti kapcsolatban sem ezekkel az emberekkel,” akiket kiváló embereknek tart, bármelyikük is nyer, vele szívesen megiszik egy kávét.

Az interjút itt lehet meghallgatni.

Bige Lászlót gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették, azóta házi őrizetben van. A december közepi előállításához feltehetően egy régi időkbe visszanyúló vesztegetési ügy vezetett (erről ebben a cikkünkben olvashat bővebben), de Bige tagadta a bűncselekmények elkövetését. Tavasszal az ellenzék számára bemutatták egy közvélemény-kutatás eredményét, ami egy lehetséges összefogás eredményeit ismertette, a több mint 10 millió forintos kutatást Bige finanszírozta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!