Nem tartóztatják le, de marad a nyomkövető az egyik leggazdagabb magyaron

2021. január 23. – 09:49

Másolás

Vágólapra másolva

Nem tartóztatják le Bige Lászlót, de a műtrágyából milliárdossá lett üzletember tartózkodási helyét csak engedéllyel hagyhatja el és nyomkövetőt köteles viselni – írta a Magyar Nemzet a nyíregyházi törvényszék másodfokú döntése nyomán.

Bige december közepi előállításához feltehetően egy régi időkbe visszanyúló ügy vezetett, amely többek között műtrágya-leértékelési, feketeértékesítési és hűtlen kezelési gyanúkat vizsgál. Erről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

A gyanú szerint a gyanúsított egyik cége 2018 előtt, éveken át nagy mennyiségben állított elő a mezőgazdaságban felhasználható terméket, ezek egy részét utasítására valótlanul selejtesnek minősítették, és csökkentett áron adták el a kereskedőknek. Az esethez egy 800 millió forintos vesztegetési ügy gyanúja is kapcsolódik.

Az előkészítő tárgyaláson Bige László tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, a tárgyalásról nem mondott le, így az eljáró bíró tárgyalásra utalta az ügyet; a bizonyítási eljárás február elején kezdődik.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass