Nem tartóztatják le, de marad a nyomkövető az egyik leggazdagabb magyaron

2021. január 23. – 09:49

Másolás

Vágólapra másolva

Nem tartóztatják le Bige Lászlót, de a műtrágyából milliárdossá lett üzletember tartózkodási helyét csak engedéllyel hagyhatja el és nyomkövetőt köteles viselni – írta a Magyar Nemzet a nyíregyházi törvényszék másodfokú döntése nyomán.

Bige december közepi előállításához feltehetően egy régi időkbe visszanyúló ügy vezetett, amely többek között műtrágya-leértékelési, feketeértékesítési és hűtlen kezelési gyanúkat vizsgál. Erről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

A gyanú szerint a gyanúsított egyik cége 2018 előtt, éveken át nagy mennyiségben állított elő a mezőgazdaságban felhasználható terméket, ezek egy részét utasítására valótlanul selejtesnek minősítették, és csökkentett áron adták el a kereskedőknek. Az esethez egy 800 millió forintos vesztegetési ügy gyanúja is kapcsolódik.

Az előkészítő tárgyaláson Bige László tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, a tárgyalásról nem mondott le, így az eljáró bíró tárgyalásra utalta az ügyet; a bizonyítási eljárás február elején kezdődik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!