És a milliós rajongótáborban fel sem merült, hogy mekkora orbitális kamu

2022. január 30. – 16:54

És a milliós rajongótáborban fel sem merült, hogy mekkora orbitális kamu
Illusztráció: Grafitember

Másolás

Vágólapra másolva

Megbotránkoztató, elgondolkodtató, figyelemre méltó, szarkasztikus, botrányos – számos emlékezetes mondat hangzik el hétről hétre a közszereplők szájából, jelenik meg munkatársaink tollából. Hetente szoktunk ezekből válogatni: ez a 7per7. A sorozatunk most egy januári különkiadással, a hónap legjobb tíz idézetével tér vissza, hogy jövő héttől visszatérjünk a rendes kerékvágásba, és minden hétvégén jelentkezzünk a legjobb hét idézettel.

1. Ők magukat véleményvezérnek nevezik, de abból kiindulva, hogy a mondanivalójuk mindig 100% átfedésben van a kormány aktuális üzeneteivel, a propagandista kifejezés sem túlzás rájuk.

2. 2022 – Még nem tudunk biztosat, ha nem lennénk javíthatatlanul optimisták, akkor az előző évek alapján annyit azért már most borítékolhatnánk, hogy szar lesz.

3. A sas leszállt, de a fene se tudja, hová

4. A hét, amikor Magyarország előre ment, csirke far-hátra

5. Valósággal berúgta a genderkocsma ajtaját a szolnoki Fidesz Facebook-oldala

6. A sárga drazsét eddig nehezebb felfogásúként mutatták be, akinek csak lassan esett le, hogy a reklámokban szereplő emberek valójában meg akarják enni őket.

7. A Nemzet Művésze a Fidesz lakodalmas kampánynótáját, a piros volt a paradicsom, nem sárga kezdetű népies politikai műdalt játszotta el a Magyar Kultúra Napján, a Magyar Zene Házának ünnepélyes átadásán.

8. Valószínűleg egyre többen ismernek olyan szülőket, akik minél hamarabb zsenit akarnak nevelni a gyerekükből. Örömmel újságolják, ha a kis lurkó egy héttel korábban fordul hasra, mint az átlag, vagy kortársainál hamarabb gagyogja azt, hogy empiriokriticizmus.

9. Emlékszünk még a híres asszonyságozós interjúra? Abban sikerült egy ilyet is mondania: „mindenki ezt a nehezen kimondható szót használja, ez a Pfizer, azt hiszem így kell mondani”. És a milliós rajongótáborban fel sem merült, hogy mekkora orbitális kamu, hogy egy Oxfordban tanult jogász, egy miniszterelnök, a járvány kellős közepén gondban lenne a világ egyik legnagyobb gyógyszergyára, a legmodernebb vakcina gyártója nevének kiejtésével. Hát ne csodálkozzunk azon se, ha egy disznóvágás most a legerősebb PR-húzása.

10. Ha a példát tovább közelítjük a kórházi adatokéhoz, és a 250 forintos far-hát 150 százalékkal drágul, akkor már 625 forint lesz kilója. De ha ebből az új árból 150 százalékot csökkenne az ára, akkor az új ár -312,5 forint lenne, azaz a hentes fizetne, hogy vigyük már haza a csirkéjét, ami azért még egy masszívabb választási kampányban is túlzásnak tűnne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!