A szolnoki Fidesz szerint az igazi férfi a Fidesz-szavazó férfi

2022. január 19. – 14:17

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: A posztot törölték, a cikkben a beillesztést egy arról készült képernyőfotóval helyettesítettük.

Valósággal berúgta a genderkocsma ajtaját a szolnoki Fidesz Facebook-oldala, és egyértelműen ismertették a világgal az ismeretlen adminok a véleményüket arról, hogy ki számít Magyarországon férfinak 2022 elején: hát az, aki a Fideszre szavaz.

Igen, ez a poszt nem valami kifinomult vicc, nem egy illiberális meme, hanem egy minden jel szerint hivatalos Fidesz-szervezet posztolta január 16-án:

Abba bele sem megyek, hogy a fideszest kis kezdőbetűvel kell írni, írásjel elé meg nem kell szóközt rakni, de hát idegen szupermodellek fotóit sem jófej dolog politikai aktivizmusra lenyúlni, ugyanis mindehhez sikerült Marlen Valderrama-Alvaréz modell fotóját használni, aki amúgy az egykori svájci válogatott kapus, Roman Bürki barátnője, szóval egy kis fociközeli utalást is sikerült elrejteni azoknak, akik nyomnak egy Google-képkeresést.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom