A TV2 január 23-án leadja az Elk*rtukat

2022. január 05. – 14:04

Másolás

Vágólapra másolva

A TV2 még januárban levetíti az Elk*rtuk című Gyurcsány Dobrev-filmet – írja a Hvg.hu.

A film bemutatásáról még nem érkezett hivatalos közlemény, azonban a TV2 Sajtószobájának műsortervéből már kiderül,

hogy a csatorna január 23-án, 21:20-kor vetíti le a filmet.

A 800 millió forintból készült, 2006 őszének eseményeit fikciós történetbe ültetve feldolgozó Elk*rtuk filmről itt írtunk részletesebben. A Keith English által rendezett, az őszödi beszéd kiszivárgása utáni utcai zavargásokról készült „politikai krimi” 2021 legnézettebb és egyben legmegosztóbb magyar filmje, ami az IMDb-n a világ legrosszabb filmjei közé is beverekedte magát.

A filmről a megjelenés után a kormányközeli KESMA médiabirodalomhoz tartozó újságok szuperlatívuszokban írtak, a „pörgős” és az „izgalmas” jelzőket használták változatlanul a megjelent cikkek címeiben. A film producere, Kálomista Gábor azt állította, hogy a nagy forgalmazók – mint például a plázás mozik nagyját üzemeltető Cinema City – politikai nyomásra próbálták meg elsüllyeszteni az Elk*rtukat. Kálomista novemberben az Origónak már úgy nyilatkozott, hogy akkora siker lett film, hogy szívesen elkészítené a folytatást is. Úgy látja, hogy a nézők szeretik a filmet, mert már majdnem százezren látták. Ebben benne voltak azok a karcagi középiskolások is, akiket buszokkal vittek a helyi művelődési házba megnézni a filmet, erről ebben a riportban írtunk részletesen.

A filmről „Az Elk*rtuk valójában nem is Gyurcsány, hanem Dobrev és Szilvásy gonoszságáról szól” címmel írt kritikánkat itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!