Az Elk*rtuk bekerült a világ legrosszabb filmjei közé az IMDb-n

2021. október 22. – 18:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön megjelent az Elk*rtuk című film, ami az őszödi beszéd kiszivárgása utáni 2006 őszi eseményeket akarta feldolgozni, mostanra pedig bekerült a világ legrosszabb filmjei közé az IMDb-n.

A listára úgy lehet felkerülni, ha legalább 10 000 ember értékeli a filmet. Péntekre 12 345 értékelésből az értékelések átlaga 1,2 lett a 10-ből.

Forrás: IMDb
Forrás: IMDb

Az értékelők közül 10 355 ember (83,9%) szerint 1-est ér az Elk*rtuk, 1798 (14,6%) szerint pedig a legmagasabbat, 10-est. A két véglet közé eső számokra nem, vagy alig érkezett eddig értékelés.

Mindeközben a Fideszhez köthető Facebook-oldalak ellentámadásba kezdtek, és ilyen képekkel buzdítják követőiket, hogy szavazzanak 10-essel a filmre:

A filmről egyébként a megjelenés után a KESMA alá tartozó médiumok szuperlatívuszokban írtak, a „pörgős” és az „izgalmas” jelzőket használták változatlanul a megjelent cikkek címeiben.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass