Archivum

RSS

Dézsi Csaba András: Borkaival tisztáztuk a feszültséget, amit mások generáltak

Győr fideszes polgármestere a Telexnek elmondta, hogy elődjével kétszer beszélt az elmúlt évben, és nem tartja rossznak, ha lapunk lájkbajnokságában, különösen vidéki polgármesterként, a legjobb 15 közé kerül.

Maga csak megöl engem, hozzon inkább egy rendes orvost!

A legkülönfélébb helyzetekre készíti fel az önkéntes kórházi segítőket Szijjártó László Győr-Moson-Sopron megyei MOK-elnök és csapata. A négyórás tréningen a Telex is ott volt, megismerkedtünk a segítőkkel is. Volt, aki azért jelentkezett, mert felmenői a Donnál és 56-ban is harcoltak, és most úgy érzi: rajta a sor. Más az édesapját vesztette el a mostani járványban.

Eltűntek a menekültek a vámosszabadi táborból, már csak egy család él ott

Tavaly tavasszal az állam megszüntette a tranzitzónákat, ekkor 300 menedékkérőt vittek a vámosszabadi táborba. Közülük már senki nincs ott. Azóta a belgrádi követségen kell kérelmezni a belépést, egy év alatt csak egy négyfős család kapta ezt meg. Ők laknak most Vámosszabadiban.

Önkéntes voltam egy Covid-ambulancián

Utassy Viktor fogorvos azután állt munkába, hogy egyik gyermeke osztálytársának az édesanyja 47 évesen meghalt. Már szabad ágyat is nehezen találni, a betegek harmadát mentő hozta, volt, aki már lélegezni is alig tudott. Nagy segítség lenne a pulzoximéter.

A magyar orvos, aki Franciaországban és Bőnyben is gyógyít, úgyhogy jól látja a különbségeket

Bőny nagyjából fele akkora, mint a francia Commercy. A két településnek egy közös pontja van: dr. Menyhárt Miklós. Magyarországon háziorvos, Franciaországban kórházi osztályvezető. És elmesélte a járványról a két országban összeszedett tapasztalatait.

Az Audi bejelentkezett oltópontnak, két hét alatt beoltaná a 12 ezer dolgozóját

Az éves tájékoztatójukon az is kiderült, hogy a magyar kormány kárpótlást nyújtott a győri Audinak a karantén miatt elszenvedett veszteségért.

We just want a vaccine — it doesn’t matter which one

There is a village in Hungary, Tápszentmiklós, where people are vaccinated only with Chinese vaccines, especially after they have been informed: in the hospital in Győr, the back of the ventilator also says that Made in China.

Mindegy, milyen, csak kapjuk már meg

Tápszentmiklóson főleg kínai vakcinával oltanak, nem is nagyon válogatnak a helyiek, főleg azok után, hogy kiokosították őket: a győri kórházban a lélegeztetőgép hátuljára is az van írva, hogy Made in China.