2020 óta sokat rontott a kormány az amúgy versenyképes magyar adórendszeren
Az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara szerint a Fidesz-kormány első 10 évében egyre javult a hazai adóztatás, de azóta újabb és újabb káros gyakorlatok ütik fel a fejüket.
Beláthatatlan károkat okozhat a magyar gazdaságnak az amerikai–magyar adóegyezmény megszűnése
2024-től várhatóan hazánk lesz az egyetlen uniós tagállam, amelynek nincs érvényes megállapodása az USA-val a kettős adóztatás elkerüléséről.
Ez egy nagyon nehéz matekpélda lesz a kormány számára
Már az első negyedévben összejött az egész évre tervezett költségvetési hiány háromnegyede, ennek orvoslására kevés lesz az ágazati különadók kivetése.
Miért nem járható út az adócsökkentés, ha a benzinárat akarja mérsékelni a kormány?
Sokan javasolják, hogy az árstop helyett áfát vagy jövedéki adót kellene csökkenteni, de valójában ebben nincs a kormánynak érdemi mozgástere.
Globális minimumadó: az iparűzési adó beszámíthatósága a legfontosabb kérdés
Nem várt izgalmakat hozott az uniós pénzügyminiszterek legutóbbi ülése: Magyarország, Lengyelország és Észtország is jelezte, hogy addig nem támogatja a minimumadót, amíg az amerikai szenátus nem...
Globális minimumadó: a magyar kormány rájött, hogy nem éri meg kimaradni
Magyarország elment a falig a tárgyalásokon, és sikerült is engedményeket elérni a hazai gazdaságpolitika egyik kulcselemét érintő ügyben. Új adókötelezettség jöhet, de csak a legnagyobb forgalmú...
Kövess minket Facebookon is!