Az árnyék és a fény, avagy az árnyékbankrendszer és az igazi

Az árnyékbankrendszer most boldogan veszi át a bizniszt a bankoktól, de ha válság lesz, ismét jöhetnek a tanulmányok arról, mit kellett volna ezúttal másképp csinálni.

Kínában a digitális deviza sem lesz választás kérdése?

Egyelőre kérdés, mivé válnak a jegybankok által kibocsátott digitális devizák, de az, ahogy a nagy kaland Kínában indul, nem sok jót sejtet.

Ha a jegybankok velünk, ugyan ki ellenünk?! Három forgatókönyv arra, hová vezethet a mostani...

A csődhullámot meg lehet fékezni, de ennek ára van. A legrosszabb esetben megáll az infláció érdemi kezelése, és komoly recesszió is lesz.

A cukorbetegség gazdasági költségei, avagy hogyan zabáljuk fel a gyerekeink jövőjét

A cukorbetegség költsége nagyobb arányt képvisel a globális GDP-ből, mint Oroszország – és több embert is öl meg.

Mennyi minden jó történhet itt még!

Mostanság mintha csak katasztrofális hírek jönnének minden témában, de korántsem biztos, hogy minden a lehető legrosszabbul alakul. Optimista forgatókönyvek néhány fontos témáról.

Az orosz-ukrán háború lenne India pillanata?

Az indiai politikai vezetésnek az ukrajnai háború kitörése óta olyan élményben van része, amilyenben talán még sosem: egyszerre udvarol nekik mindenki. Talán ez az esemény fogja felemelni arra a...

Csúcstechnológiás hátizsákok a tömeggyilkos barbárság ellen

Új típusú fegyvereket kapnak az ukránok az Egyesült Államoktól. De mi az a Switchblade, amit eddig amerikai légierő különleges egységei használtak, és hogyan segíthet az oroszok elleni védekezésben?

A Javelin rakétától az AT4 gránátvetőig: kik gyártják a fegyvereket, amelyeket Ukrajna nyugatról...

Az ukrán háború miatt a hírek hirtelen tele lettek rakétákkal, robotrepülőgépekkel, gránátkilövőkkel. A fegyverszállítmányok főszereplői zömében amerikai, európai cégek, amelyek értéke jócskán...

Szex, technológia, pénzügyek, Covid és a szép új világ

Fellendült az egyre okosodó szexuális segédeszközök piaca a járvány alatt, egyre több komoly befektető látja az iparágban a potenciált. A szextech azonban súlyos dilemmákat is hordoz.

Jegybanki függetlenség válság idején: nevessünk együtt!

Janet Yellen egészen kivételes, megkérdőjelezhetetlenül alkalmas jelölt az amerikai pénzügyminisztérium élére.

Kövess minket Facebookon is!