Bolcsó Dániel
Bolcsó Dániel

RSS

Random évfordulók: amikor a kormány azt mondta, Európa sorban áll a kínai vakcináért

Vagy nem így volt, vagy azóta is ott állnak a sorban, már három éve.

Miért nem hullik le ősszel az örökzöldek levele?

A rövid válasz, hogy nem éri meg lehullatni, amíg nem dolgozott eleget. De örökzöldek sem annyira örökzöldek valójában, hullatnak ők is, csak nem minden évben.

Titokban koffeinmentesre cseréltük a kollégáink kávéját. Aztán jött a feketeleves

Tudtukon kívül vontuk be egy emberkísérletbe a Telex újságíróit, hogy teszteljük, a koffein pörgeti-e őket, vagy az csak placebo, és elég ehhez a kávéivás élménye is. Amit utána kaptunk, azt nem...

Így kerülje el a szilveszteri rémálmot: a szemkilövő pezsgősdugót

A pezsgőbontás ártalmatlan tevékenységnek tűnhet, de meglepően sok és komoly szemsérülést okoz. Pedig nem kellene, hogy így legyen.

Már kérhető a Moderna új Covid-vakcinája egyes kórházi oltópontokon

De valamiért erről csak az oltópontok tájékoztatnak, a kormány vagy a népegészségügyi központ nem. Még nem mindenhol elérhető a furcsa körülmények között beszerzett vakcina.

Müller Cecília beismerte, hogy nem is volt itthon abból a Covid-vakcinából, amelyet korábban a...

Az országos tisztifőorvos egy közbeszerzési dokumentumban árulta el, hogy nem is vettek abból az oltóanyagból, amely szerinte is a legnagyobb védelmet nyújtotta.

Már szeptemberben azonosították itthon a legújabb koronavírus-variánst, csak elfelejtették közölni

Az XBB.1.5 világszerte a leginkább terjedő variáns volt az ősszel, a kormány épp az ehhez készült vakcinákból akar rendelni, mégsem tették közzé, hogy Magyarországon is megtalálták.

Decemberben elfogy a gyerekeknek való Covid-vakcina Magyarországon

Erről eddig semmilyen információt nem közöltek, most egy közbeszerzési dokumentumban árulta el Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Valaki elnézett egy nullát: nem 700, hanem 70 ezer Moderna-vakcinát venne a kormány kétmilliárdért

Takács Péter államtitkár azt mondta, azért a Modernától vásárolnak, mert a Pfizer nem adott ajánlatot. Azt nem tette hozzá, hogy az ajánlatkérés eleve a Moderna vakcinájára szólt. Több más...

Varga Mihály olyan filmmel illusztrálta a magyar filmtámogatás sikerét, amit nem is itt forgattak

„Az egész film alatt csodálatos budapesti hátteret látunk” – mondta a Mission: Impossible – Fantom protokollról. A film két perce játszódik Budapesten, annak is a felét Prágában vették fel.

Kövess minket Facebookon is!