Vadnai Jonatán a 8. helyre jött fel vitorlázásban, Takács Boglárka nem jutott döntőbe 100 sprinten

2024. augusztus 3. – 10:07

Vadnai Jonatán a 8. helyre jött fel vitorlázásban, Takács Boglárka nem jutott döntőbe 100 sprinten
Senánszky Petra – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Úszás: Háromból egy úszónk harcolta ki a továbbjutást az utolsó délelőtti medencés úszóprogramon Betlehem Dávid nyolcadik idővel, országos csúccsal jutott be 1500 gyorson a vasárnapi döntőbe. Sárkány Zalán ugyanezen a távon nem jutott tovább, míg Senánszky Petra 50 gyorson nem jutott a legjobb 16 közé.

Az esti programban csak Milák Kristóf volt érdekelt, de ő aztán kihozta a maximumot a száz pillangó döntőjéből, 50 másodpercen belüli eredménnyel lett olimpiai bajnok.

Dzsúdó: Olaszország ellen kezdte a vegyes csapatversenyt dzsúdóválogatottunk, de nem indultak jól a küzdelmek, részben azért, mert több magyarnak is nagyobb súlycsoportba kellett fellépnie a csapatverseny kedvéért. Az olaszok megnyerték az első három párost, Özbas Szofi aranyponttal szépített, de végül Olaszország nyert 4-1-re.

Sportlövészet: Major Veronika bronzéremmel indította a szombaton, a sportpisztolyosok pénteki alapversenyét megnyerő Major a döntőben az első kör után magára talált, végig az élmezőnnyel haladt. Aztán szétlövéssel jutott be a legjobb háromba, ahol már nem tudott előrébb lépni, bronzérmes lett – 20 év után szerzett újra magyar sportlövő olimpiai érmet.

Evezés: Negyedik lett az egypárevezősök C döntőjében Pétervári-Molnár Bendegúz, aki ezzel összesítésben a 16. helyen zárt. Pétervári-Molnár három éve, Tokióban a B döntőig jutva 10. helyen zárt, Rióban 14. volt.

Kézilabda: 30-26-os vereséget szenvedett Hollandiától a már biztos negyeddöntős női kézilabda-válogatott, és miután a brazilok 30-19-re legyőzték Angolát, az is kiderült, hogy Klujber Katrinék a csoport harmadik helyén végeztek. A negyeddöntőben majd Svédországgal játszanak.

Vívás: Kikapott a negyeddöntőben Japán ellen a női kardcsapat, ezzel biztos, hogy legjobb esetben is csak az ötödik helyen zárhatnak. Japán 45-37-re nyert. Az ötödik helyért az első akadályt sikerrel vették Márton Annáék, a második pártól végig vezettek az olaszok ellen, akiket 45-35-re vertek. Az ötödik helyért az Egyesült Államokkal vívtak a magyarok. A meccs jól indult, négy asszó után még Magyarország vezetett, de utána átvették az amerikaiak az irányítást, és 45-39-re nyertek, így Mártonék hatodik lettek.

Kerékpár: Valter Attila minden idők legjobb magyar eredményét elérve a negyedik lett az országúti kerékpárosok mezőnyversenyében.

Vitorlázás: Vadnai Jonatán a nyolcadik helyre lépett előre. A szombati első futamon az ötödik lett, míg a másodikban a tizenkettedikként futott be az ILCA hajóosztályban, így összesítésben kilenc helyet javított. Érdi Mária továbbra is elmarad a tőle megszokott teljesítménytől, a szombati három futamon 14., 25., és 24. helyet szerzett, és hat futam után a 25. A tervezett menetrend szerint hétfőig tíz futamot rendeznek Marseille-ben, majd másnap következik a legjobb tízet felvonultató éremverseny.

Vízilabda: A sok emberelőnyös helyzetet kihagyó férfi válogatott az utolsó percben kikapott 9-8-ra Ausztráliától, de a szerbeknek köszönhetően, akik legyőzték a franciákat, már szombaton eldőlt, hogy a legjobb nyolc között folytathatja a magyar pólócsapat.

Atlétika: Az előfutamban országos csúcsot javító Takács Boglárka nem jutott be a női százméteres síkfutás döntőjébe, de erre nem is volt reális esélye. Takács az elődöntős futamában a hetedik lett, 11,26 másodpercet futott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!