A vegyes dzsúdócsapat is elvérzett, az olaszok 4-1-re nyertek a legjobb 32 között

2024. augusztus 3. – 09:29

Másolás

Vágólapra másolva

Nem sikerült túl jól dzsúdósaink számára a 2024-es párizsi olimpia, Gercsák Szabina és Tóth Krisztián a legjobb 32, Özbas Szofi, Ungvári Attila, Pongrácz Bence, Vég Zsombor a legjobb 16 között búcsúzott, a legtovább az 52 kilósok között bronzmeccset vesztő Pupp Réka jutott. Sajnos aztán a szombati csapatversenyben sem sikerült a javítás.

De hogy mi is az a dzsúdó vegyes csapatverseny? A nagyobb kontingenssel rendelkező nemzetek a csapatversenyben is indulhatnak, itt három férfi (73, 90 és +90 kg), illetve három női (57, 70 és +70) súlycsoportban rendeznek mérkőzéseket, akár úgy is lehet indulni, hogy valaki alacsonyabb súlycsoportból lép fel a nagyobba, vállalva az ezzel járó hátrányt. Négy nyert küzdelemig tart egy összecsapás, ha hat páros után 3-3-mal állnak, akkor kisorsolják, hogy melyik súlycsoport megy még egy kört és dönt hetedikként.

Magyarországot az olaszokkal sorsolták össze a legjobb 32 között. +90 kilóban a sérült vállú Vég Zsombor kezdet Gennaro Pirelli ellen, az olasz egy vazaarival nyert, 1-0-s vezetést szerezve az olaszoknak. A második küzdelemben az 52-ről kényszerűségből 57 kilóba fellépő Pupp Réka és Veronica Toniolo jöttek. Egy másodperc híján hétpercnyi verekedés után megdobta Puppot, az ipponnal 2-0-ra növelve az előnyüket.

Pupp Réka és Veronica Toniolo küzdelme – Fotó: Jack Guez / AFP
Pupp Réka és Veronica Toniolo küzdelme – Fotó: Jack Guez / AFP

A folytatás felgyorsult, 73 kilóban Manuel Lombardo szinte azonnal, egy perc után nyert Pongrácz Bence ellen, ezzel az olaszok egy győzelemre kerültek a nyolcaddöntőbe jutástól. Özbas Szofira Kim Polling várt, köztük is aranypont döntött. Az alacsonyabb súlykategóriából fellépő Özbas egy hamar megindított akcióval megverte Pollingot, 3-1-re módosította az állást.

90 kilóban Tóth Krisztián és Christian Parlati találkoztak. Az olasz erősen kezdett, Tóthnak aztán sikerült kicsit visszajönnie a küzdelembe, de 35 másodperccel a vége előtt Parlati egy jó akcióval ippont ért el, ezzel nem csak a küzdelmet, de párharcot is eldönötte, Olaszország 4-1-gyel jutott tovább.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!