Szoboszlai: Milosnak három nyelven is elmondtuk, ne csináljon hülyeséget, erre kiállították

2023. november 18. – 15:43

Szoboszlai: Milosnak három nyelven is elmondtuk, ne csináljon hülyeséget, erre kiállították
A magyar labdarúgó-válogatott tagjai a Bulgária elleni Európa-bajnoki-selejtező után 2023. november 16-án, Szófiában – Fotó: Georgi Paleykov / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

„Bármilyen csoportba kerülünk, van esélyünk továbbjutni, onnan pedig már ki-ki meccsek következnek. Élvezzük, menjünk, ameddig csak lehet, és a végén lehet, hogy mi leszünk a legnagyobb meglepetés” – mondta Szoboszlai Dominik, a magyar futballválogatott csapatkapitánya a jövő nyári Európa-bajnokságról az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban.

A magyar csapat csütörtökön 2-2-es döntetlent játszott a bolgár válogatottal, amivel bebiztosították a helyüket a németországi tornán. A meccs a vártnál nehezebben alakult, a bolgárok a 78. percben előnybe kerültek, egy 97. percben esett öngóllal sikerült kiegyenlíteni.

Az MTI beszámolója szerint Szoboszlai azt mondta, ő ugyan mindig „120 százalékban” bízik magában, de a második bolgár gól után egy százaléknyit csökkent a hite, viszont tudta, ennek ott nem lehetett vége.

„Az első húsz percben esélyük sem volt, vezettünk és emberelőnyben voltunk, talán kicsit túlságosan is megnyugodtunk. Aztán Milosnak három nyelven is elmondtuk, ne csináljon hülyeséget, erre kiállították. Majd a bolgár gyerek élete szólóját vitte végig, és kiharcolt egy tizenegyest, bár szerintem belefutott Szancsóba (Szalai Attila)”

– idézte fel a szófiai meccs legnehezebb pillanatait Szoboszlai.

Elárulta, hogy már a meccs előtt jelezte a bírónak, hogy nem fog reklamálni semmilyen döntést, mivel két sárga lapja után egy újabb figyelmeztetéssel nem lehetne ott vasárnap a Puskás Arénában, márpedig a Montenegró elleni mérkőzésen mindenképpen pályára akar lépni. „Két percig a Montenegró elleni meccsre készültem már, de utána úgy voltam vele, hogy rúgunk még egyet” – tette hozzá.

Szoboszlai Dominik – Fotó: Georgi Paleykov / AFP
Szoboszlai Dominik – Fotó: Georgi Paleykov / AFP

Szoboszlai azt mondta, a legfőbb cél a kijutás volt, az első kalapba való kerülés talán még túl nagy ugrást jelentett volna, ugyanakkor vasárnap Montenegró ellen folytathatják veretlenségi sorozatukat, ami jelenleg a leghosszabb a világon, és 1976 után először veretlen naptári évet tudhat maga mögött a magyar válogatott. „Erre legyen mindenki nagyon büszke, mert egyáltalán nem evidens dolog, és a szurkolók is nagyon megérdemlik.”

Szoboszlai arról is beszélt, hogy egyáltalán nem jelent számára nyomást, hogy az olyan meccseken, mint például amilyen a vasárnapi lesz, szinte már elvárják a győzelmet a magyar válogatottól. „Tudom, hogy mit tudok én és a csapat. Amikor felkerültem a felnőttek közé, még nem volt olyan a csapategység, mint most. Ez az egész csak ezért működik így” – mondta.

A Marco Rossi szövetségi kapitánnyal való kapcsolatáról Szoboszlai elmondta, habár két korábbi kapitánynál is volt már a keretben, a „Főnök” volt az első, aki be merte őt tenni a felnőttek közé a nemzeti csapatba, és azóta is bízik benne.

„Nagyon közel állunk egymáshoz. Ez akkor lett igazán erős, amikor három éve Izland ellen kijutottunk, és ő nem lehetett ott. Írt nekem egy hosszú üzenetet a meccs előtt, én pedig azt válaszoltam, hogy ne aggódjon, a végén pedig üzentem, hogy szívesen.”

A magyar válogatott egyik legnehezebb meccse a sorozatban éppen a Montenegró elleni idegenbeli selejtező volt, amely 0-0-val ért véget. Szoboszlai szerint azon az estén érezték, hogy nincs bennük átütő erő, viszont az előző világbajnoki selejtezősorozatban az Albánia elleni párharcban mind a kétszer hibáztak ilyen szituációban, így vereség lett a vége. Azt mondta, tanultak abból, így a Montenegró elleni összecsapáson az volt a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül hozzák le a találkozót, ami sikerült.

A vasárnapi „visszavágóról” Szoboszlai elmondta, nem szeretne már a mérkőzés előtt ünnepelni, mert a múltból nem lehet megélni: „Verjük meg Montenegrót, és akkor ünnepeljünk egy nagyot.”

Szoboszlai a nyáron szerződött az RB Leipzigtól a Liverpoolhoz. Mint elmondta, ettől sem változott a „státusza” a válogatottnál. „Nem lettem ettől más ember, nem szeretném, ha sztárként kezelnének. Csak csapatként tudjuk elérni, amit elértünk, ez nem egyéni sport. Egyedül nem tudtam volna kijutni az Eb-re” – mondta.

Szoboszlai elárulta, hogy rendszeresen olvassa az internetes kommenteket. Szerinte sokan kételkedtek abban, hogy megállja-e a helyét Liverpoolban, de ezek a megjegyzések csak motiválták őt: sikerült beverekednie magát a kezdőcsapatba, gólokat lő, gólpasszokat ad, jól játszik. „Persze valakinek ez így sem jó, de ez még inkább motivál” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!