Szoboszlai Dominik bombagólt lőtt az angol Ligakupában

2023. szeptember 27. – 22:26

frissítve

Szoboszlai Dominik bombagólt lőtt az angol Ligakupában
Szoboszlai Dominik a Lecister City ellen lőtt gólja után 2023. szeptember 27-én, Liverpoolban – Fotó: Chris Radburn / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Szoboszlai Dominik bombagólt lőtt a szerda esti Liverpool–Leicester City angol Ligakupa-mérkőzésen, amit a Liverpool végül 3-1-re nyert meg.

A Ligakupa harmadik fordulójában a Liverpool a másodosztályú Leicester Cityt fogadta az Anfielden. A Liverpool edzője, Jürgen Klopp ezúttal a „B csapattal” kezdett, így Szoboszlai Dominik is csak a kispadon kapott helyett. A Leicester a mérkőzés elején meglepte a tartalékosan felálló Liverpoolt, Kasey McAteer már a 3. percben megszerezte a vezetést.

A Liverpool a második félidő elején, a 48. percben Cody Gakpo góljával gyorsan egyenlített, de a fordítást jelentő gólt sokáig nem tudták megszerezni. Klopp ezért a 65. percben kettőt is cserélt, Szoboszlai mellett az uruguayi csatárt, Darwin Núñezt is pályára küldte.

A változtatás bejött, Szoboszlai öt perccel később már hatalmas gólt szerzett a tizenhatoson kívülről, amivel a Liverpool 2-1-re fordított. Szoboszlainak ez volt a második gólja a Liverpool játékosaként, szeptember elején, az Aston Villa elleni bajnokin is hasonlóan nagy gólt lőtt.

A 89. percben Diogo Jota egy látványos sarkazással megszerezte a Liverpool harmadik gólját is, amivel végleg eldöntötte a mérkőzést, és bebiztosította a továbbjutást.

Kerkez Milos csapata, a Bournemouth 2-0-ra győzte le a másodosztályú Stoke Cityt, a magyar válogatott védő végigjátszotta a meccset. A Ligakupa következő körében „magyar rangadót” rendeznek, ugyanis a Bournemouth pont a Liverpoollal fog játszani az október 30-án kezdődő héten. A mérkőzés pontos időpontját később határozzák meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!