Megvan Szoboszlai első gólja a Liverpoolban

2023. szeptember 3. – 15:14

Másolás

Vágólapra másolva

Szoboszlai Dominik megszerezte az első angol bajnoki gólját az Aston Villa elleni meccs a harmadik percében. A magyar válogatott kapitánya az Aston Villa elleni 3-0-s sikeréből vette ki egy góllal a részét, a Premier League negyedik fordulójának vasárnapi játéknapján.

A Premier League 4. fordulójában a Liverpool az Aston Villát fogadta. Szoboszlai a mérkőzés harmadik percében egy hajszálpontos ballábas távoli lövéssel vette be az argentin világbajnok Emiliano Martinez kapuját, akinek gyakorlatilag esélye sem volt elérni a labdát:

Az MTI összefoglalójában azt írja a meccs további részéről, hogy a Liverpool még az első félidőben egy öngóllal duplázta meg előnyét, míg a második félidőben az egyiptomi Mohamed Szalah állította be a 3-0-s végeredményt.

Szoboszlai Dominik a negyedik magyar, aki gólt szerzett a Premier League-ben Gera Zoltán, Priskin Tamás és Buzsáky Ákos után. Szoboszlai előtt legutóbb Gera Zoltán volt eredményes a Premier League-ben még 2012 decemberében.

Egy hete drámai találkozót hozott a Premier League negyedik fordulója Newcastle-ben: Szoboszlaival a kezdőben, őrült meccsen tudott fordítani a Liverpool. Két hete pedig Szoboszlai Dominik kiharcolt büntetőjének is köszönhetően a Liverpool hazai pályán fordított, és 3-1-re legyőzte a Kerkez Milossal felálló Bournemouth együttesét. Élete első Premier League-meccsét pedig végigjátszotta a focista, ekkor 1-1-es döntetlent értek el a Chelsea ellen.

Szoboszlai Dominik 70 millió euróért (azaz közel 26 milliárd forintért) került az angol Liverpoolhoz. Még csak 22 éves, de már harminckétszeres magyar válogatott, és Szalai Ádám visszavonulása óta ő a nemzeti csapat kapitánya is. Felnőtt pályafutása alatt sosem játszott magyar klubcsapatban, 18 éves korában igazolta le az osztrák Salzburg, majd onnan a Bundesligába került, az RB Leipzighez. Elemzésünkben bemutattuk, hogy valószínűleg miért is érhetett ennyit a Liverpoolnak Szoboszlai.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!