Szoboszlai végigjátszotta élete első PL-meccsét, 1-1-es döntetlent értek el a Chelsea ellen

2023. augusztus 13. – 19:29

Szoboszlai végigjátszotta élete első PL-meccsét, 1-1-es döntetlent értek el a Chelsea ellen
Luis Diaz és Szoboszlai Dominik gólöröme az első félidőben – Fotó: Peter Cziborra / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Liverpool 1-1-es döntetlent ért el a Chelsea vendégeként a Premier League első fordulójában. Szoboszlai Dominik végig a pályán volt, felvette a világ talán legerősebb futballbajnokságának ritmusát, sőt a látottak alapján meg lehet kockáztatni, hogy csapata egyik legjobbja volt.

A magyar középpályásnak már a mérkőzés elején, a 6. percben volt egy gyönyörű mozdulatsora, néhány csellel, lendületből beküzdötte magát a tizenhatoson belülre, ám végül nem ő, hanem csapattársa, Jota rúgta kapu felé a labdát, de az mellément.

Az első félidőben a Liverpool és a Chelsea is két-két gólnak örülhetett, de egyet-egyet lesgyanú miatt visszanéztek és megsemmisítettek. A vendégek érvényes gólját Diaz szerezte a 18. percben, erre Disasi válaszolt a 37. percben.

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője méltatta a klub új szerzeményeit, Alexis Mac Allistert és Szoboszlait. „Mac Allister nyilvánvalóan remek futballista, ami az első gólunknál is látszott. Az új játékosok hatalmas lehetőségeket adtak nekünk a támadásoknál. Dominik félelmetesen jó, ma három poszton is játszott. Remek srácok, top játékosok” – idézte Kloppot az M4 Sport.

A Kerkez Milossal felálló Bournemouth is 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a West Ham United ellen szombaton. Az AZ Alkmaartól nyáron szerződtetett 19 éves balhátvéd végig a pályán volt az első PL-meccsén, sőt, olyan jól teljesített, hogy csapata őt választotta a mérkőzés legjobbjának.

Szoboszlai Dominik 70 millió euróért (azaz közel 26 milliárd forintért) került az angol sztárcsapathoz. Még csak 22 éves, de már harminckétszeres magyar válogatott, és Szalai Ádám visszavonulása óta ő a nemzeti csapat kapitánya is. Felnőtt pályafutása alatt sosem játszott magyar klubcsapatban, 18 éves korában igazolta le az osztrák Salzburg, majd onnan a Bundesligába került, az RB Leipzighez. A magyar középpályás az idei szezonban már a német liga egyik meghatározó játékosa volt; a teljes idényben 46 meccsen 10 gólt és 13 gólpasszt hozott össze. A német csapatnál töltött három éve alatt kétszer is megnyerte a csapattal a Német Kupát, 2022-ben a negyedik, idén a harmadik helyen zárták a bajnokságot.

Kerkez Milosért 18 millió eurót fizetett a Bournemouth az AZ Alkmaarnak, és a Szalai Attiláért a Hoffenheim által kifizetett 15 millióval átléptük a százmillió eurós határt. Miért kelendőek ennyire a magyar játékosok, és különösen a ballábas, támadásépítő belső védők vagy támadástámogató-befejező szélsővédők? Cikkünket itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!