Hivatalos: Szalai Attila a Hoffenheimben folytatja pályafutását

2023. július 24. – 16:57

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott Szalai Attila a Hoffenheim labdarúgócsapatában folytatja pályafutását, írja az MTI.

Átigazolását a német klub a közösségi oldalán jelentette be, és a videóban szerepelt Szalai Ádám is, aki 2014 és 2019 között volt a Hoffenheim játékosa.

A dpa német hírügynökség értesülése szerint Szalai Attila négyéves szerződést írt alá, így 2027. június 30-ig kötelezte el magát.

Sajtóhírek szerint a harmincötszörös válogatott Szalai 12 millió euró körüli összegért szerződött a Fenerbahcétól a Bundesligába, ezzel Szoboszlai Dominik (Liverpool, 70 millió euró), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva, 20 millió euró) és Kerkez Milos (Bournemouth, 18 millió euró) után a negyedik legdrágább magyar futballista lett.

A gödi nevelésű középhátvéd az Austria Wienben lett profi játékos, az osztrák klub után Mezőkövesden, majd a ciprusi Apollon Limasszolban játszott.

A most 25 éves Szalai 2021 januárjában került a török Fenerbahçéhoz, ahol lényegében azonnal meghatározó játékos lett. Két és fél szezon alatt összesen 117 mérkőzést játszott Törökországban – ez az időszak egybevágott azzal, amikor a válogatottban is végleg meghatározó szerephez jutott, bár már 2020-ban is alapembernek számított. A Fenerbahçéval két bajnoki ezüstöt, egy bronzot, illetve egy kupagyőzelmet szerzett.

Szalai nagy előnye, hogy a védelem közepén és bal szélén is bevethető, nem véletlen, hogy a rendre háromvédős rendszerben játszó magyar válogatottban övé szokott lenni a három védő közül a baloldali poszt. Ebben persze az is közrejátszik, hogy ballábas. Pár éve Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya úgy nyilatkozott róla, hogy rövid időn belül Európa egyik legjobb belső védője lehet Szalai, a Hoffenheimnél pedig erre minden esélye meg is lesz.

Az idei nyár a nagy magyar átigazolásokról szól: Szoboszlai Dominikért 70 millió eurót fizetett a Liverpool, a 19 éves, szintén magyar válogatott Kerkez Milos pedig a szintén Premier League-ben szereplő Bournemouth játékosa lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!