Újabb magyar a Premier League-ben: Kerkez Milos a Bournemouth-hoz igazolt

2023. július 20. – 09:08

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb magyar futballista igazolt az angol bajnokságba, Szoboszlai Dominik után a 19 éves Kerkez Milos a Bournemouth-nál folytatja. A fiatal balhátvédet korábban a Lazióval és a Benficával is hírbe hozták, és állítólag a játékos részéről is megvolt az érdeklődés, az előzetesen Szoboszlai átigazolását is megjósoló Fabrizio Romano átigazolási szakíró azonban az elmúlt napokban többször is arról írt, hogy Kerkez a Premier League-ben folytatja a pályafutását, ami végül így is lett.

A nyolcszoros magyar válogatott balhátvéd szerződtetéséről nem közölt pontosabb részleteket a csapat, annyit írtak, hogy többéves szerződést kapott, a vételárát nem közölték. Sajtóhírek szerint egyébként 15,5 millió font körüli összeget fizethettek a holland AZ Alkmaarnak.

Fotó: AFC Bournemouth
Fotó: AFC Bournemouth

Kerkez a Bournemouth harmadik nyári igazolása a holland Justin Kluivert és a francia Romain Faivre után. Közleményükben azt írták, Európa egyik legkeresettebb hátvédjét szerezték meg, aki annak ellenére döntött mellettük, hogy a Bajnokok Ligájában induló klubok is érdeklődtek iránta.

A Bournemouth vezérigazgatója, Neill Blake így nyilatkozott Kerkezről: „Nagy örömmel jelentjük be Milos szerződtetését, aki egy tehetséges fiatal játékos, akiben nagy lehetőségek rejlenek. Több európai klub is figyelte őt, de nagyon szívesen csatlakozott hozzánk, miután hallott a terveinkről és a jövőre vonatkozó ambícióinkról. Milos atletikus, támadó felfogású hátvédként kiváló tagja lesz a csapatunknak, alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele.”

A vajdasági születésű, szerb–magyar kettős állampolgárságú Kerkez a helyi FK Hajduk Kula csapatánál kezdett el futballozni, majd a Rapid Wien utánpótlásába került be. 2019-ben Hódmezővásárhelyen folytatta pályafutását, ahonnan pár hónappal később a győri Fehér Miklós Akadémiához került. Az NB II.-es Győrben 2020 augusztusában mutatkozott be, majd egy fél szezonnal később az AC Milan U19-es csapatához igazolt.

Bár Kerkez 2021 őszén a Milan valamennyi ifjúsági Bajnokok Ligája-mérkőzésén játszott, 18 évesen még nem kapott állandó játéklehetőséget az első csapatban, ezért 2022 januárjában a holland bajnokságban szereplő AZ Alkmaarhoz igazolt. A 2022/23-as szezonban már abszolút kezdőjátékos lett Alkmaarban, 33 holland bajnokin 3 gólt is szerzett balhátvéd létére.

Kerkez szerepelt az U17-es és U21-es magyar korosztályos válogatottakban, a felnőtt válogatottban 2022. szeptember 23-án, a németek elleni Nemzetek Ligája-győzelem alkalmával mutatkozott be. Marco Rossi szövetségi kapitány ezidáig nyolc meccsen adott neki lehetőséget.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!