Hivatalos lett Szoboszlai Dominik átigazolása a Liverpoolhoz

2023. július 2. – 17:11

Másolás

Vágólapra másolva

Bár a sajtó napok óta kész tényként kezelte, a Liverpool FC csak most tette hivatalossá Szoboszlai Dominik leigazolását. Az átigazolási összeget nem erősítették meg, de a hírek szerint a magyar válogatott csapatkapitánya 70 millió euróért (azaz közel 26 milliárd forintért) került az angol sztárcsapathoz. A Liverpool a legutóbbi angol bajnoki szezonban ötödik lett, ezzel az Európa-ligában indulhat Szoboszlaival megerősödve. Ekkora sztárcsapatban magyar futballista évtizedek óta nem fordult meg.

A Liverpool hivatalos ajándékshopjában máris megvehetők a 8-as számmal ellátott Szoboszlai-mezek. Ezt a mezszámot egyébként korábban 11 éven keresztül a csapat és az angol válogatott egyik igazi legendája, Steven Gerrard viselte. A klub hivatalos Twitter-csatornáján bemutatkozásként a neve helyes kiejtésére tanítja a drukkereket:

Szoboszlai még csak 22 éves, de már 32-szeres magyar válogatott, és Szalai Ádám visszavonulása óta ő a nemzeti csapat kapitánya is. Felnőtt pályafutása alatt sosem játszott magyar klubcsapatban, 18 éves korában igazolta le az osztrák Salzburg, majd onnan a Bundesligába került, az RB Leipzighez. A magyar középpályás az idei szezonban már a német liga egyik meghatározó játékosa volt; a teljes idényben 46 meccsen 10 gólt és 13 gólpasszt hozott össze. A német csapatnál töltött három éve alatt kétszer is megnyerte a csapattal a Német Kupát, 2022-ben a negyedik, idén a harmadik helyen zárták a bajnokságot.

A Liverpoolban a világ egyik legjobb bajnokságának egyik élcsapatában játszhat, a világ egyik legjobb edzője, Jürgen Klopp kezei alatt. Az átigazolás hátteréről bővebben itt írtunk.

Az átigazolás Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar válogatott szempontjából is jelentős lépés, aki az mlsz.hu-nak beszélt erről.

„Először is nagyon örülök neki, hogy Dominik a Liverpool játékosa lett, hiszen ez azt jelenti, hogy a világ legerősebb bajnokságának egyik topcsapatában, topjátékosokkal és egy topedzővel dolgozhat majd együtt. Dominik még nagyon fiatal, hiszen még csak 22 éves, így fizikai, taktikai és technikai szempontból is hatalmas potenciál van még benne, amit a Liverpoolnál végzendő munka és a Premier League-ben való szereplés egész biztosan ki is hoz majd belőle, hiszen kétség sem férhet hozzá, hogy mindez segíteni fogja a fejlődését. Még akkor is, ha esetleg az elején nem fog mindig 90 percet játszani. Dominik még jó pár év múlva lesz csak játéktudása csúcsán, de folyamatos fejlődése addig is hatalmas segítség lesz a válogatott számára, miközben még fontosabbá és fontosabbá fog válni a számunkra, ő pedig egyre profibb és jobb játékos lesz napról napra.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!