Szoboszlait szavazták meg augusztus legjobb játékosának a Liverpoolnál

2023. szeptember 19. – 19:03

Szoboszlait szavazták meg augusztus legjobb játékosának a Liverpoolnál
Fotó: Liverpool FC

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei szezont remekül kezdő, a Liverpool legutóbbi meccsén is az egyik legmagasabb pontszámot kapó Szoboszlai Dominikot szavazták meg a szurkolók az augusztusi hónap játékosának. A magyar válogatott játékos, aki Alisson Beckert és Darwin Núñezt előzte meg, a díj átvétele után mindenkinek megköszönte a szavazatokat, és azt mondta, nagyon jó érzés az elismerés – írja a liverpoolfc.com.

Szoboszlai eddig a csapata összes meccsén kezdő volt, és mindet végig is játszotta, a három augusztusi meccs közül pedig a Bournemouth elleni, 3-1-re megnyert találkozón ő lett a meccs embere is. A magyar játékos elmondta, hogy csak azt csinálja, amihez ért, és örül neki, hogy a legjobbat tudja nyújtani, és ezzel segítheti a csapatát. Azt is hozzátette, hogy őt is meglepte a jó kezdés, de a csapattársai és az edzője, Jürgen Klopp is sokat segítettek neki, és kiemelte, hogy innen még bőven lesz hova fejlődnie.

Mivel a hónap játékosát a szurkolók szavazzák meg, Szoboszlai sikerében biztosan szerepet játszott az is, hogy egész Magyarország egy emberként szurkol neki, a klub honlapján olvasható indoklások között is több magyar név jelenik meg. Azt ugyanakkor nem lehet mondani, hogy az erős hátszél miatt kapta meg az elismerést, számos külföldi szerint is ő volt a csapat motorja augusztusban.

Szoboszlai népszerűségét egyébként az is jól mutatja, hogy az ugyancsak kedden közzétett mezeladási listát is ő vezeti a május 29-e és szeptember 10-e közötti időszakban, pedig csak július elején jelentették be a leigazolását. Itt az egyiptomi Mohamed Szalah és a középpályára szintén frissen igazolt Alexis Mac Allister vannak mögötte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!