Rossi: Nehéz élvezni a pillanatot, mert túl sok szenvedéssel járt

2023. november 16. – 20:54

Rossi: Nehéz élvezni a pillanatot, mert túl sok szenvedéssel járt
Marco Rossi a bolgárok elleni Eb-selejtező után – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Nehéz élvezni a pillanatot, mert túl sok szenvedéssel járt – mondta Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitány az Eb-kijutást érő, 2-2-es döntetlennel végződő Eb-selejtező után az M4-nek. Rossi szerint nem voltak elég okosak ahhoz, hogy megőrizzék az emberelőnyt, és elég érettek ahhoz, hogy jól olvassák a bolgárok elleni meccset.

1-0-s vezetésnél azt hitték a kispadon, hogy vége a meccsnek, irreálisnak tűnt, hogy ne nyerjenek.

„A labdarúgás istene úgy döntött, hogy megérdemeljük a kijutást.”

Rossi szerint túlbonyolították a meccset, hülyeséget csináltak. „Jellemző, hogy nem tudunk semmit elérni szenvedés nélkül” – jegyezte meg. Rendkívül hálás az összes játékosának, mert „elképesztő erőfeszítést tettek le az asztalra”, igaz, sokat hibáztak is. „Hálás vagyok a labdarúgás istenének. Az Aranycsapat és a labdarúgás istene együtt nézték a meccset.”

A magyar szövetségi kapitány a meccs utáni sajtótájékoztatón először arról beszélt, hogy túl stresszes volt a mai meccs, ezért nehéz maradéktalanul boldognak lenni, de ettől még elképesztő dolgot vittek véghez azzal, hogy egy fordulóval a vége előtt kijutottak egyenes ágon az Eb-re. Felidézte, hogy amikor elvállalta ezt a posztot 2019-ben többször kijelentette, hogy el sem tudja képzelni, hogy zsinórban kétszer kijusson a csapattal, és azt is elmondta, hogy nyomot szeretne hagyni, hogy itt volt a kispadon, most pedig hála a játékosoknak és a stábnak, sikerrel is járt.

Rossi úgy értékelt, hogy jól kezdték a selejtezőket, a szerencse pedig végig kiegyenlített volt, ma is az utolsó percben melléjük állt, de előtte végig nem. Mint mondta, végig uralták a meccset, ami abból is látszik, hogy a bolgároknak három kapura lövése volt, abból egy tizenegyes, egy gól, egy meg mellé ment, szóval Dibusz gyakorlatilag labdához sem ért. Rengeteg helyzetük volt, de Naumov bravúrokat mutatott be, sok helyzetet pedig el is rontottak, nem voltak elég okosak, nem tudták olvasni a meccset. Itt példaként Kerkezt hozta fel, akinek szóltak is, hogy le akarják cserélni, úgyhogy tizenöt percig maradjon nyugton, de mint mondta, ő tíz percnél tovább nem tud nyugton lenni, ebből lett a baj.

A kapitány a vasárnapi meccsről elmondta, mindig ugyanúgy készülnek, minden meccs fontos téttel bír a játékosok és a stáb számára, mert a válogatott meznek nagy jelentősége van. Montenegró ellen hazai pályán, a magyar szurkolók előtt nemcsak ünnepelni akarnak, hanem azt is meg akarják mutatni, hogy okkal vezetik a csoportot, így ezúttal is mindent meg fognak tenni, hogy nyerjenek. Rossi beszélt egy kicsit a ki nem mondva ugyan, de a mai teljesítményről elég kritikus Szoboszlairól is, mint mondta, neki ma este is volt több olyan helyzete, amikor bizonyította, hogy milyen tehetséges, de most talán nem volt olyan következetes, nála is becsúsztak hibák, több is, mint szokott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!