Lemond a spanyol fociszövetség csókbotrányba keveredett elnöke, de most már tényleg

2023. szeptember 10. – 22:58

Másolás

Vágólapra másolva

Lemond a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöke, írja a Sky News. Luis Rubiales ezt egy vasárnapi tévéinterjúban jelentette be, ahol arról beszélt, nem tudja ilyen körülmények között folytatni a munkáját.

Rubiales körül a női futball-világbajnokság döntője óta áll a bál, az RFEF-elnök ugyanis a világbajnoki cím elnyerése után szájon csókolta a női válogatott egyik játékosát, Jennifer Hermosót. Másnap Rubiales bocsánatot kért, azonban többen lemondásra szólították fel, a FIFA fegyelmi eljárást indított, és felfüggesztette pozíciójából.

Egyszer már Rubiales belengette a lemondását, de végül visszavonta azt, és boszorkányüldözést emlegetett – mire az RFEF perrel fenyegette meg az elnökét. A dráma odáig fajult, hogy a szövetségi elnök anyja éhségsztrájkba kezdett, majd emiatt a nő másfél nap után kórházba került. Az ügyészség pedig vizsgálatot indított az ügyben, hogy szexuális zaklatás volt-e a világbajnok női focista szájon csókolása.

Rubiales most ennek a történetnek szeretne véget vetni a lemondásával: „Beszéltem apámmal, a lányaimmal. Tudják, hogy ez a kérdés nem rólam szól. Sok közeli barátom azt mondta: »Luis, meg kell tartanod a méltóságodat, és folytatnod kell az életedet, mert ezzel csak tönkreteszed a szeretteidet és a sportot, amit imádsz«” – mondta a TalkTV-nek adott interjújában.

A hírt Rubiales egy X-bejegyzésben is megerősítette. „Megvédem a becsületemet. Megvédem az ártatlanságomat. Hiszek a jövőben. Hiszek az igazságban” – írta a szövetségi elnök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!