Mégsem mond le a játékosát megcsókoló spanyol focielnök, boszorkányüldözést emleget

2023. augusztus 25. – 15:05

Mégsem mond le a játékosát megcsókoló spanyol focielnök, boszorkányüldözést emleget
Luis Rubiales a spanyol futballszövetség augusztus 25-ei közgyűlésén – Fotó: Eidan Rubio / RFEF / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Bár csütörtökön úgy volt, hogy ma lemond, végül ragaszkodik pozíciójához Luis Rubiales, a spanyol futballszövetség elnöke – írja a CNN. Ezt egy félórás védőbeszéd során jelentett ki, amit a szövetség közgyűlése előtt adott elő.

A sztori röviden: augusztus 20-án a spanyolok megnyerték a női futballvébét, és a győzelmi mámortól megrészegülve Rubiales szájon csókolta az egyik játékost, Jenifer Hermosót.

Hermoso előbb egy Instagram-bejelentkezésben azt mondta, nem élvezte a helyzetet, és különben is, mit tudott volna tenni, de később egy rádiós interjúban azt mondta, hogy bár nem számított a csókra, csak a pillanat hevében történt, nem jelent semmit, és biztos benne, hogy nem lesz belőle nagy ügy.

Spanyolországban ez nagy felháborodást keltett, több kormánytag is a lemondását követelte, és a FIFA is vizsgálatot indított, hogy felmérjék, nem szegte-e meg a fegyelmi szabályzatot. Emiatt senkit nem lepett meg csütörtökön a hír, hogy Rubiales pénteken lemond. Na, ez nem történt ma meg. Sőt.

Rubiales most azt ismételgette sokszor, hogy a csók közös beleegyezéssel csattant el, és valóban nem volt több, mint egy szösszenet a győzelem hevében. Azt mondta, hogy semmivel nem jelentett többet, mint amikor a lányainak ad csókot. Tagadja, hogy Hermoso ellenkezett volna, ahogy azt is, hogy ő mint a futballszövetség elnöke hatalmi fölényben lenne a válogatott focistával szemben. Sőt, azt mondja, hogy a játékos azzal fejezte ki beleegyezését, hogy felkapta az elnököt.

„Amikor Jenni először megjelent, felkapott a földről. A csípőmnél vagy a lábamnál fogott meg, már nem emlékszem”

– mondta.

„Aztán amikor lerakott, megöleltük egymást. Ő kapott fel engem, ő húzott magához.”

Ezek után Rubiales megnyugtatta, hogy nem baj, hogy kihagyott egy büntetőt, amire Hermoso azt válaszolta, hogy „király vagy”. Ezek után megkérdezte a játékost, hogy „egy kis puszi?”, amire elvileg azt a választ kapta, hogy oké.

Beismerte, hogy bocsánatot kell kérnie, de mivel szerinte közös beleegyezéssel történt, ennyinek elégnek kéne lennie, nincs szükség a „boszorkányüldözésre”.

„A lemondásomat várják? Olyan nagy hiba volt, hogy távoznia kell a spanyol futball legjobb vezetőjének? Úgy gondolják, hogy le kéne mondanom?”

– kérdezte a közgyűlést. De a válaszra nem várt, folytatta.

„Hát, mondok önöknek valamit: nem mondok le! Nem mondok le! Nem mondok le! Nem mondok le! Nem mondok le!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!