A spanyol fociszövetség elnöke örömében szájon csókolta az egyik világbajnok játékost

2023. augusztus 21. – 10:23

A spanyol fociszövetség elnöke örömében szájon csókolta az egyik világbajnok játékost
A világbajnok spanyol válogatott ünnepel. Fotó: Norvik Alaverdian / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Mint emlékezetes, augusztus 20-án egy szürreális jeleneteket hozó, nagyon durva, negyedórával meghosszabbított és elég rossz bíráskodással megáldott mérkőzésen Spanyolország válogatottja nyerte a női labdarúgó-világbajnokságot.

Az Ausztráliában megrendezett döntőben a spanyol csapat Angliát győzte le 1-0-ra. A világbajnoki aranyérem átadásakor Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) vezetője váratlanul megcsókolta Jenni Hermosót, vagyis a világbajnok spanyolok egyik játékosát.

A Guardian cikke szerint az eset a spanyol médiában és a közösségi oldalakon is felháborodást váltott ki, miközben az elnök, de maga a játékos is arra hivatkoztak, hogy

nagyon jó a kapcsolatuk, és a csók csak a túláradó öröm ártatlan megnyilvánulása volt, amivel nem érdemes foglalkozni.

Hermoso maga is nagyon boldog lehetett, hiszen nemcsak hogy világbajnok lett, de mivel a meccsen 11-est is hibázott, a győzelem azt a terhet is levette a válláról, hogy rajta ment el a meccs.

Annál szomorúbb lehetett a mérkőzés hőse, az egyetlen gólt szerző Olga Carmona, akinek csak a meccs után mondták meg, hogy meghalt az édesapja. Az RFEF és a család tagjai az információt szándékosan tartották vissza, hogy ez ne nyomja rá a bélyegét a játékos teljesítményére, de arról nem szólnak a hírek, hogy ezt a játékos utólag finom tapintatként vagy oltári bunkóságként értékelte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől