Másfél napnyi éhségsztrájk után kórházba került a spanyol futballszövetség elnökének anyja

2023. augusztus 30. – 23:22

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol futballszövetség elnökének, Luis Rubialesnek az anyja kórházba került, miután éhségsztrájkba kezdett, hogy tiltakozzon a fiával való bánásmód ellen, állítja a dél-spanyolországi Motril templomának papja.

Rubiales a női futball-világbajnokság döntőjének díjátadóján szájon csókolta a spanyol válogatott játékosát, Jenni Hermosót. A játékos később azt mondta, hogy nem közös megegyezésen alapuló volt a csók. Rubialest elítélték tettéért, és sokan a lemondását követelik. (A sztori részleteit ebben a cikkünkben bontottuk ki.)

Rubiales anyja, Angeles Bejar szerint a fia ellen hajtóvadászat indult, és igaztalanak a vádak. Tiltakozásul kedden éhségsztrájkba kezdett a dél-spanyolországi Motril templomában.

Az éhségsztrájkot nagyjából másfél napig tartotta, majd kórházba került. A Reutersnek nyilatkozó helyi pap szerint Bejart megviselte a hőség és minden más is, a lábai bedagadtak, nagyon fáradt és ideges volt.

Angeles Bejar (középen) a fiát ért vádak miatt kezdett éhségsztrájkba – Fotó: Pierre-Philippe Marcou / AFP
Angeles Bejar (középen) a fiát ért vádak miatt kezdett éhségsztrájkba – Fotó: Pierre-Philippe Marcou / AFP

Eleinte úgy tűnt, hogy Rubiales távozik vezetői posztjáról, de aztán meggondolta magát, és megtartotta pozícióját.

Erre reagálva a vb-győztes spanyol női focisták nyilatkozatot írtak alá, amiben jelezték, hogy addig nem lépnek pályára, amíg a focielnök le nem mond. Válaszul a spanyol futballszövetség perrel fenyegetőzött. Végül a FIFA fegyelmi bizottságának elnöke ideiglenesen 90 napra felfüggesztette Luis Rubiales spanyol labdarúgó-vezetőt. Hermoso egyébként azt mondta, hogy nem járult hozzá a csókhoz, és úgy érezte: sebezhető és agresszió áldozata lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!