Éhségsztrájkba kezdett a spanyol focielnök anyja a fia ellen indított „boszorkányüldözés” miatt

2023. augusztus 28. – 13:05

Másolás

Vágólapra másolva

A játékost megcsókoló spanyol focielnök édesanyja hétfőn bezárkózott egy templomba, és éhségsztrájkot hirdetett, hogy tiltakozzon a fiát ért „embertelen bánásmód” ellen – írja a spanyol EFE hírügynökségre hivatkozva a Reuters.

Luis Rubiales megcsókolta Jennifer Hermoso spanyol női labdarúgót a csapat világbajnoki győzelme után. Angeles Bejar, Rubiales édesanyja azt mondta, hogy a sztrájkja addig fog tartani, míg

„megoldást nem találnak arra az embertelen és véres vadászatra, amit a fiam ellen folytatnak egy olyan dolog miatt, amit nem érdemel”.

Az EFE szerint Bejar a dél-spanyolországi Motrilban, Rubiales szülővárosában található Divina Pastora plébániatemplomban maradt a nővérével, miután a plébános távozott. A nő arról beszélt, hogy szó sincs szexuális visszaélésről, hiszen „mindkét fél beleegyezett a csókba, ahogy a képek is bizonyítják”.

Ahogy arról a Telexen is írtunk, a spanyol csapat augusztus 20-án megnyerte a női futball-vb-t, és a győzelmi mámortól megrészegülve Luis Rubiales, a spanyol futballszövetség elnöke szájon csókolta az egyik játékost, Jennifer Hermosót. Elinte úgy tűnt, hogy Rubiales távozik vezetői posztjáról, de aztán meggondolta magát, és megtartotta pozícióját.

Erre reagálva a vb-győztes spanyol női focisták nyilatkozatot írtak alá, amiben vállalják, hogy addig nem lépnek pályára, amíg a focielnök le nem mond, válaszul a spanyol futballszövetség perrel fenyegetőzött. Végül a FIFA fegyelmi bizottságának elnöke ideiglenesen 90 napra felfüggesztette Luis Rubiales spanyol labdarúgó-vezetőt. Hermoso egyébként azt mondta, hogy nem járult hozzá a csókhoz, és úgy érezte: sebezhető és agresszió áldozata lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!