A spanyol labdarúgó-szövetség perrel fenyegeti Hermosót, akit megcsókolt a focielnök

2023. augusztus 26. – 13:45

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol labdarúgó-szövetség azzal fenyegette meg a futballszövetség elnöke által megcsókolt Jennifer Hermosót, anői focisták egyik játékosát, hogy hazugság és rágalmazás miatt bepereli – írja a Guardian.

A spanyol szövetség azt is kilátásba helyezte, hogy bepereli azt a 79 női labdarúgót is, akik aláírták azt a levelet, amelyben megtagadták, hogy hazájukban játsszanak, amíg Luis Rubiales, a spanyol futballszövetség elnöke a posztján marad.

A fenyegetőzés mellett azt is megjegyezték, hogy „a nemzeti csapatban való játék a szövetség minden erre felkért tagjának kötelessége”. Bár csütörtökön úgy volt, hogy lemond, Rubiales végül mégis ragaszkodik pozíciójához, félórás védőbeszédet adott elő a szövetség közgyűlése előtt, és lényegében boszorkányüldözést emlegetett.

A mostani lépés a gyorsan változó történet legújabb fejezete: Rubiales egy hete csókolta meg Hermosót a világbajnoki győzelem után. Később a spanyol szövetség egy állítólag Hermosótól származó nyilatkozatot adott ki, amiben azt írták: „Ez egy teljesen spontán, kölcsönös gesztus volt, mivel a világbajnokság megnyerése hatalmas öröm. Az elnök és én remek kapcsolatban vagyunk, a viselkedése mindannyiunkkal szemben kiváló”. Kiderült azonban, hogy a közleményt valószínűleg Hermoso jóváhagyása nélkül adták ki.

Hermoso előbb egy Instagram-posztban azt írta, nem élvezte a helyzetet, és valójában úgysem tudott volna mit tenni, de később egy rádiós interjúban azt mondta, hogy bár nem számított a csókra, „az csak a pillanat hevében történt,” nem jelent semmit, és biztos benne, hogy nem lesz belőle nagy ügy.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!