A FIFA fegyelmi eljárást indít a spanyol fociszövetség elnöke ellen, amiért az örömében szájon csókolta az egyik női játékost

2023. augusztus 24. – 15:02

A FIFA fegyelmi eljárást indít a spanyol fociszövetség elnöke ellen, amiért az örömében szájon csókolta az egyik női játékost
Luis Rubiales a játékosokkal ünnepli a vasárnapi győzelmet – Fotó: Reuters / Hannah Mckay

Másolás

Vágólapra másolva

A FIFA fegyelmi eljárást indít Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöke ellen, amiért hirtelen szájon csókolta Jennifer Hermoso játékost a női foci-vb díjátadóján vasárnap, írja a BBC.

Rubiales a kéretlen csók előtt a saját ágyékát is fogdosta a nagy győzelmi mámorában.

A FIFA most megvizsgálja, hogy a szövetség elnöke ezekkel megsértette-e a fegyelmi szabályzatokat. „Rendíthetetlenül elkötelezett vagyunk minden személy integritásának tiszteletben tartása mellett, és határozottan elítélünk minden ezzel ellentétes magatartást” – áll a közleményükben.

Bár Rubiales az eset óta bocsánatot kért, és azt is mondta, a csók abban a pillanatban neki természetesnek tűnt, a spanyol kormánytagok szerint viszont egy bocsánatkérés nem elég, és többen lemondásra is felszólították.

A szájon csókolt játékos, Jennifer Hermoso előbb egy Instagram bejelentkezésben azt mondta, nem élvezte a helyzetet, de később kiadott közleményében már úgy írta le az esetet, hogy az szerinte egy spontán gesztus volt. Az ügyben most őt képviselő szakszervezet azt mondta, az incidens nem maradhat büntetlenül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!