Németország–Magyarország 2-2

2021. június 23. – 21:05

frissítve

Németország–Magyarország 2-2
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A győzelem a cél Németország ellen Münchenben, ez ugyanis biztos továbbjutást jelent, a döntetlen viszont kevés lenne ehhez. Rossi a franciák ellen 1-1-et játszó csapatot nevezte újra, nekik kellene még nagyobb csodát tenniük.

Nem tudtak visszavágni a 2016-os Eb-döntőért a franciák, 2-2-es döntetlent játszottak a címvédő portugálokkal. A négy gólból három tizenegyesből esett, ami rekord az Eb-k történetében. Gólszerzők: Ronaldo (31, 59.), Benzema (45+2, 47.)

  • Június 26. Wales-Dánia és Olaszország-Ausztria
  • Június 27. Hollandia-Csehország és Belgium-Portugália
  • Június 28. Horvátország-Spanyolország és Franciaország-Svájc
  • június 29. Anglia-Németország és Svédország-Ukrajna

Ez pedig a torna további ágrajza:

Fotó: Wikipedia
Fotó: Wikipedia

Az utolsó 10 perc újra kifogott rajtunk. A németek tovább erősítettek, Werner, Musiala, Volland és Thomas Müller is pályára lépett, óriási nyomás alá került a védelmünk. Hiába próbált frissíteni Marco Rossi, egy védőkön és Gulácsin is megpattanó lövéssel egyenlítettek a németek. Ezután Joachim Löw csapata hazai pályán elkezdte őrizni a döntetlent, tartani a labdát a hősiesen küzdő magyar válogatott ellen, és ez mindent elmond mai teljesítményünkről.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Rúgtunk két gólt idegenben a jóval esélyesebbnek tartott németek ellen, tökéletesen játszva újra pontot szereztünk a legnehezebb csoportban, melyben Magyarországgal senki sem számolt előzetesen. Magyarország 8 helyzetet kialakítva, 4 kaput eltaláló lövéssel zárt Münchenben. Büszkék lehetünk, lehetnek minden percére a tornának. Hatalmas köszönet és gratuláció jár Marco Rossinak és csapatának, felejthetetlen pillanatokat okoztak minden magyar szurkolónak.

2-2-t játszottunk a németekkel Münchenben, egy hajszálra volt a továbbjutás és a müncheni győzelem, de végül a halálcsoport negyedik helyén zártunk. 84 percig továbbjutásra álltunk, a végét nem bírtuk.

Csalódott magyarok a budapesti szurkolói zónában – Fotó: Bődey János / Telex
Csalódott magyarok a budapesti szurkolói zónában – Fotó: Bődey János / Telex

Megindultak a németek, de elsőre veszélyesebbnek tűnt, mint amilyen a vége lett.

Vége a mérkőzésnek
GER Németország 2 : 2 Magyarország HUN

Sorban a harmadik szögletüket lövik a németek, nem sietnek annyira velük.

Lovrencsics és Nikolics jönnek fel. Kleinheisler megtapsolta a nézőket, kedves gesztust akart tenni, de ezzel is csak a drága idő ment.

Löw mind az öt cserelehetőségét kihasználta, és végül a második félidőben beállt Goretzka tudott egyenlíteni. A németeknek elég volt egy apró kihagyás a magyar védelemben, és máris eredményes volt a hazai csapat. Az eddig nagyon szervezett védelem, mintha elfáradt volna, nem sikerült, ahogy olyan sokszor eddig, rendesen visszazárni.

Nem úgy, ahogy mi szeretnénk: Franciaország 5 pont, Németország 4, Portugália 4, Magyarország 3

Tiszta szerelés volt, hiába repült nagyot a franciák elleni meccs hőse.

Az előző német gól után persze nem volt pihenés, egyből visszaszereztük a vezetést. Goretzka másodikra próbálkozott, az elsőt blokkoltuk, de Goretzka a kapuval szemben állva lőhetett, ráadásul két lábon is megpattant a lövés.

GÓL!
GER L. Goretzka
GER Németország 2 : 2 Magyarország HUN

Nálunk Szalai Ádám helyén Varga Kevin, a németeknél Gosens helyén Musiala, Ginter helyén Volland a csapatban.

Ezt most csak nézte a védelem, Schön Szabolcs nem vette fel még a ritmust, nehogy elaludjunk a végén.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

10-15 méteres sávban védekezik a magyar csapat, ez ellen egy dolgot tudnak csak a tologatás után a németek: beívelni, de az sem valami nagy hatékonysággal.

Szakkommentár

Továbbra sem találta a német csapat a magyar védekezés ellenszerét. Kicsit hátrébb tolódott a védekezésünk, sokszor 10 méteren belül volt található a leghátsó emberünk, Orbán és az elöl játszó Szalai Ádám. Elkezdett cserélni Joachim Löw, de a posztra cserélt Leon Goretzka sem hozott változást a hazai támadójátékba. Egy Sallai-kapufa után, melyet szabadrúgásból ért el éles szögből, a németek jutottak pontrúgáshoz a magyar térfélen. A beívelésre Gulácsi mozdult ki rosszul, Hummels megelőzte, felfejelte a labdát, melyet Havertz csúsztatott az üresen maradt magyar kapuba. Az izgalmak itt nem értek véget: a középkezdésből hátragurított, majd a felívelt labda Szalai Ádámhoz került, jól játszott össze Schaferrel, a DAC fiatal középpályása, aki idén klubcsapatbában 31 mérkőzésen eredménytelen volt, ezúttal jól célzott, fejjel továbbította a labdát Neuer kapujába. A nyomás fokozódik, de a magyar védelem talán eddigi legjobb teljesítményét nyújtja.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Újra erős offenzívába kezdett a német válogatott az elmúlt tíz percben, kicsit fáradni is látszik néhány magyar játékos, egyre több párharcot veszítenek el. Schön Szabolcs talán tud egy kicsit frissíteni a csapaton.

Sallai Roland helyére, Sallai maximálisan kidolgozta magát a mai meccsen is.

Az 59. percben újabb tizenegyest fújt be a bíró, ezúttal kezezés miatt, Koundé kezéhez ért a labda. Megint Ronaldo vállalta el a büntetőt, és ezúttal sem hibázott. Az egyenlítéssel a címvédő feljött a második helyre, Magyarország visszacsúszott a harmadik helyre, a németek pedig a negyedikre, Franciaország maradt első.

Fotók: Bődey János / Telex Fotók: Bődey János / Telex
Fotók: Bődey János / Telex
Fotók: Bődey János / Telex

A német szövetségi kapitány előzetesen azt mondta, hogy a 60. perc után jön majd el az ő idejük, ebben részben igaza is lett, egy kapushiba miatt potyagólt is szereztek a németek, de meg sem ünnepelhették rendesen, Schäfer már válaszolt is.

A magyar válogatott tartását a whoscored.com osztályzatai is megerősítik. Nálunk négy játékos értékelése is 7 pont felett van, míg a németeknél csak ketten érték el az osztályzatot. Eszerint a meccs embere a védő Hummels (7,9), aki kapufáig is jutott az első félidőben, míg nálunk Szalai és Sallai emelkedik ki 7,5-ös osztályzatával.

A középkezdés után egy pillanatig sem vártak a támadással, Schäfer megindult, és tökéletesen fejelte el a későn meginduló Neuer mellett a labdát.

GÓL!
HUN A. Schafer
GER Németország 1 : 2 Magyarország HUN

A felpattanó labdát simán be tudta paskolni Havertz, ezzel most már nem állunk továbbjutásra. Sokáig videózták, de megadták végül.

Mert most tényleg megkapta a sárgát, ellenkező esetben ez ugye már kiállítást ért volna.

GÓL!
GER K. Havertz
GER Németország 1 : 1 Magyarország HUN
Sárga lap
A. Fiola
HUN Magyarország

Elkésett egy hátulról becsúszással, egyértelmű lap volt. A szabálytalanság viszont azt is jelzi, hogy Szalai Ádám rengeteget lép hátra védekezni, segíteni.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!