Németország–Magyarország 2-2

2021. június 23. – 21:05

frissítve

Németország–Magyarország 2-2
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A győzelem a cél Németország ellen Münchenben, ez ugyanis biztos továbbjutást jelent, a döntetlen viszont kevés lenne ehhez. Rossi a franciák ellen 1-1-et játszó csapatot nevezte újra, nekik kellene még nagyobb csodát tenniük.

Sárga lap
A. Szalai
HUN Magyarország

Fiolával küzdve esett el, azt hitte, simán szabadot kap, ezért már estében megfogta a labdát, de kár volt. Majdnem büntető lett belőle, de végül szabadrúgás lett. Sallai csavarta rá, a kapuvasról ment ki a labda.

Sárga lap
L. Sane
GER Németország

Kleinheisler szöglettel felérő szabadrúgását Neuer öklözte ki, Nego próbálkozott a kipattanóból, de nagyon oldalra tartott a lövés, ezt próbálta meg kapura varázsolni Fiola, sikertelenül. Közben Orbánnak kellett nagyot mentenie a magyar kapu előtt, Havertz vette át hosszan a labdát az ötös előtt, Orbán szögletre vágta ki.

Ez a meccs első cseréje, Gündoğan hagyja el a pályát.

A második félidő első tíz percében továbbra is stabilan védekezett Magyarország, néhány percig irányította is a játékot, a középpályásaink melóztak most rengeteget, Nagy Ádám és Kleinheisler rengeteg labdát lefülel, és gyorsan át tudnak fordulni támadásba. Havertznak volt egy kísérlete a 16-osról, de Gulácsi könnyen megfogta, és ez volt a második félidő legveszélyesebb helyzete.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Mindkét játékost ápolni kell az eset után. A német helyzet vége egyébként les volt, nem tudtak nagy veszélyt kialakítani a beívelésből, ahogy eddig sem.

A 47. percben Benzema remek kiugratás után lőtte ki a hosszú sarkot. A bíró hezitált kicsit, azt vizsgálták, lesen volt-e a csatár, de végül megadták a gólt, fordítottak a franciák. Ezzel jelenleg Franciaország vezeti a csoportot, 7 pontjuk van, Magyarország a második 4 ponttal, Németország a harmadik, szintén 4 ponttal, és Portugália negyedik, 3 ponttal. Ha így marad az állás mindkét meccsen, a címvédő kiesik.

Kemény meglőtt labda volt, de még ebben az esőben sem csúszott ki Gulácsi kezéből a labda, biztosan fogta.

A korábbi világbajnok játékos és német szövetségi kapitány Jürgen Klismann adott gyorsértékelést a BBC-nek. Klinsmann azt mondta, hogy a németek labdabirtoklási fölényben voltak, és próbálkoztak is, de Magyarország élénken játszik, és minden egyes fűszálért megküzdenek. „Nehéz lesz Németország számára, ha azonnal nem változtatnak, kifuthatnak az időből” – összegzett.

Nincs csere a németeknél sem. Mi kezdtük a második félidőt egyébként.

Szakkommentár

A félidő középen átvészeltük az 5-6 perces nyomást utána viszont új erőre kapott a magyar válogatott. Több veszélyes kontrát is vezetve sikerült befejeznünk támadásainkat, igaz, ezek leginkább távoli kísérletekben nyilvánultak meg. A német csapat kiesett a ritmusból, az első félidő második felében már nem találták a rést a tökéletesen teljesítő magyar csapat védekezésén. Nego és Fiola hátrébb húzódott a két szélén, lezárva az utat Kimmich és Gosens előtt, középen pedig egyelőre képtelenség átjátszani a Botka, Orbán, Szalai hármast. A rendkívüli időjárás rányomja a bélyegét a folyamatos játékra, de ennek egyelőre mi örülhetünk, hiszen a hazaiaknak kell kísérletezniük, irányítaniuk hátrányban.

Az első félidő hosszabbításában Semedo sodorta el a beinduló Mbappét a tizenhatoson belül, a bíró ezt is lefújta. A válogatottba hosszú idő után visszatérő Benzema állt a labda mögé, és nem is hibázott, kiegyenlítettek a franciák.

Franciaország 5, Portugália 4, Magyarország 4, Németország 3 ponttal áll a csoportban, tehát a németek a kiesők, mindenki megy tovább a jelenlegi állás szerint.

Félidő
GER Németország 0 : 1 Magyarország HUN

Gnabry csodás, sarkas labdaátvétele után próbálkozott Havertz, az első lövést blokkoltuk, a másodikat nagyon eltörte a német, így kirúgás lett. Két perc a hosszabbítás közben, ami el is indult.

Nagyjából félóra ment le a meccsből, amikor az inkább csak védekezésre koncentráló magyar válogatott ritmust váltott, ekkor érkezett meg egy zivatar is, és egyre többször kontrázta meg a német csapatot. A bal oldalon indított támadások voltak veszélyesebbek, Fiola is többször szépen fellépett, Schäfer és Sallai is próbálkozott távoli lövéssel, ilyen esős időben, és csúszós füvön érdemes megkísérelni ezt, és Sallai lövését Neuernek fognia is kellett. Összességében jóval nyíltabb, és magyar szempontból is látványos futballt láthatunk most.

A bokája fordult ki, nagyon rosszul nézett ki az ismétlésben. Nem lenne ideális egy csere most, eddig remekül ment a védelem, nem kellene megbontani feltétlenül.

Megpattant, de Neuer könnyedén fogta. Haverzt lépett bele a lövésbe, rövid ápolás kellett a németnek, a labdával együtt az ő lábát is ellőtte Sallai, de nem volt szabálytalanság.

Kleinheisler várt sokáig a passzal, Schäfer előtt elfogyott a hely, csak lőni tudott, komolyabb veszély nélkül.

Már a magyar gól előtt is szinte hazai pályán érezhette magát Rossi csapata, jóval hangosabbak voltak a szurkolóik, mint a németek, a gólnál pedig ahogy kell, kijött minden érzelem a drukkerekből.

Fiola az alapvonal előtt érte el a megcsúszó indítást, nem lehetett várni tőle, hogy kapura törjön, mint a franciák ellen. A beadást választotta, de nem lett veszély. Egy perccel később három magyar indult a német kapu ellen, Kleinheisler a jobbon üresen jött, de túl hosszan kapta a labdát.

A 27. percben a franciák kapusa, Hugo Lloris próbálta kiöklözni a labdát, de helyette Danilót találta el, a bíró rögtön büntetőt ítélt. A portugál játékost percekig kellett ápolni, de tudta folytatni a játékot. Cristiano Ronaldo magabiztosan értékesítette a tizenegyest, negyedik gólját szerezte a tornán.

A játék képe nem igazán változott az elmúlt tíz percben sem, Németország folyamatosan nyomás alatt tartja a magyarokat, de most helyzeteket nem igazán tudtak kialakítani. A feszültség érezhetően nő, mindkét oldalon egyre több a keményebb belépő. Nálunk Botka sárga lapot is kapott. A magyar csapat továbbra is okosan és a területeket jól lezárva védekezik, de támadást nem nagyon láttunk tőlük.

Szakkommentár

Óvatosan kezdett mindkét csapat, azonban a hazaik próbálták már az elején magukhoz venni a mérkőzés irányítását. Többet volt náluk a labda, sokat járatták, a tőlük megszokott 3-4-3-as felállásból a két szélén játszó Kimmich és Gosens nagyon magasan feltolódott, szinte a csatárokkal egy vonalban szerepeltek. Ebből a pozícióból való keresztbe mozgásnak köszönhetően alakult ki a mérkőzés első nagy helyzete Kimmich előtt, de Gulácsi újra védett.

A minimális mezőnyfölényt egy szervezett védekezés kompenzálta a másik oldalon, a 3-5-2-es felállás hátsó alakzata 20 méterre húzta meg a kapunktól a vonalat. Ma is bátran játszunk. Egy labdaszerzésünket követően Nego–Sallai volt a labda útvonala, a Freiburg középpályásának mértani pontosságú beadását Szalai Ádám fejelte Neuer halójába. Sallai Roland második gólpassza volt a tornán. A gól után nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, több nagy helyzetet kialakítva. A hatalmas nyomást megúsztuk egy kapufával és 3 kihagyott lehetőséggel, Havertz, Hummels és Ginter sem talált a hálóba.

Őt buktatta Botka az imént. Sárga lapokban 1-1, az eredményt nézve szerencsére jobban állunk.

Gündoğant vágta fel a védő. Az előbb Fiolát csak fenyegették a sárga lappal, de hivatalosan nem kapta meg, de ami késett, nem múlott, Botkát fegyelmezte meg az orosz bíró.

Sárga lap
I. Gundogan
GER Németország
Sárga lap
E. Botka
HUN Magyarország
Fotók: Bődey János / Telex Fotók: Bődey János / Telex
Fotók: Bődey János / Telex
Fotók: Bődey János / Telex

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!