Két évre eltiltotta Sidi Pétert a sportlövőszövetség

2021. június 21. – 14:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) elnöksége hétfőn, másodfokon két évre tiltotta el Sidi Pétert, amiért a márciusi indiai világkupán jogosulatlanul bement a később pozitív doppingmintát szolgáltató Péni István szobájába – írja az MTI.

Nagy György, az MSSZ elnöke az elnökségi ülés után tartott sajtótájékoztatón bemutatta azt a felvételt, amelyen látható, ahogy a komáromi világ- és Európa-bajnok puskás belépett csapattársa szobájába, majd közel 45 perc után elhagyta azt.

„A mai napon az elnökség az én javaslatomra az elsőfokú egyéves eltiltást két évre módosította” – mondta a sportvezető. Hozzátette, a szövetség nem tudja bizonyítani, hogy Sidi manipulálta Péni vitaminját, és vádaskodni sem akar, a büntetést csak a jogtalan behatolás miatt szabták ki rá.

A Delhiben rendezett világkupaverseny után Péni pozitív doppingmintát adott, a nemzetközi szövetség viszont közvetlenül az eszéki Európa-bajnokság előtt felmentette őt, mert véleményük szerin Péni ártatlan a doppingügyben, vele szemben szabotázs történt.

Az MSSZ májusban függesztette fel Sidi versenyzési jogát, és fegyelmi eljárást indítottak ellene. A fegyelmi bizottság először egy évre tiltotta el a versenyektől, az edzésektől és minden sporttal kapcsolatos tevékenységtől, így a tokiói olimpiára utazó válogatottból is kimaradt. Sidi visszautasította az ellen felhozott vádakat, szerinte ez az egész ügy azért tört ki, mert meg akarták akadályozni, hogy részt vegyen az Európa-bajnokságon.

A sportlövők botrányáról ebben a cikkben írtunk részletesen.

A második olimpiájára készülő Péni István a Telexnek adott interjújában azt mondta, hogy az az ember, aki miatt ilyen helyzetbe került, számára nem létezik többé. Korábban még volt benne harag a történtek miatt, de ez mostanra már elmúlt. „A tanulságot elsősorban másoknak kell levonniuk, akik nem tudták meggátolni, hogy idáig fajuljon a helyzet. Az én zaklatásom hat éve tartó folyamat volt, ami idén exponenciálisan kilőtt.

Amikor rám céloztak, volt esélyesem az elugrásra. És volt esélyem arra is, hogy vissza tudjak lőni. És szerencsére tudtam ebben a helyzetben is egy tízest lőni”

– mondta Péni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!