Az eltiltott Sidi Péter biztosan nem lesz ott a tokiói olimpián

2021. június 14. – 17:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn kihirdették az idén nyárra halasztott tokiói olimpián induló magyar sportlövő-válogatott összetételét. A névsorból kiderült, hogy az eltiltott Sidi Péter helyett Pekler Zalán utazik – írja az MTI.


A hazai sportági szövetség (MSSZ) elnöksége a hétfői ülésén hagyta jóvá a csapatot. A világ- és Európa-bajnok Sidit az MSSZ fegyelmi bizottsága múlt szerdán, első fokon egy évre eltiltotta a versenyzés mellett az edzésektől és mindennemű sporttevékenységtől, mert a márciusi indiai világkupaversenyen a vádak szerint jogosulatlanul bement Péni István szobájába.

A Delhiben rendezett vk-verseny után Péni pozitív doppingmintát adott, a nemzetközi szövetség viszont közvetlenül az eszéki Európa-bajnokság előtt felmentette őt, miután illetékes testülete arra a megállapításra jutott, hogy a magyar sportoló a szóban forgó doppingügyben vétlen, vele szemben szabotázs történt.

Sidi Péter – Fotó: PEKKA SAKKI / LEHTIKUVA / AFP
Sidi Péter – Fotó: PEKKA SAKKI / LEHTIKUVA / AFP

A nemzetközi szövetség (ISSF) orvosi és antidopping-bizottságának elnöke úgy foglalt állást, hogy Sidi „egyértelműen, láthatóan, szabálytalanul lépett be és illegálisan tartózkodott 45 percig Péni szállodai szobájában”. Ráadásul nem tudott válaszolni az MSSZ elnökének azon kérdéseire, hogy kinek a megbízásából lépett be Péni szobájába, kitől kapott kulcsot a szobához és mit csinált a szobában.

A sportlövők botrányáról ebben a cikkben írtunk részletesen. Péni István a Nemzeti Sportnak beszélt arról, hogy Sidi már évek óta zaklatta őt. „Amit velem tettek, a fair play szellemétől igen messze áll, az elkövetőre nem is tudok sportemberként tekinteni többé” – mondta. Sidi korábban visszautasította azokat a vádakat, ami szerint ő tett volna doppingszert Péni vitaminjaiba az indiai világkupaverseny alatt.

Az induló versenyzők:

  • Major Veronika (női légpisztoly 60 lövés, női sportpisztoly 60 lövés)
  • Mészáros Eszter (női légpuska 60 lövés, női szabadpuska 3x40 lövés)
  • Pekler Zalán (férfi légpuska 60 lövés, férfi szabadpuska 3x40 lövés)
  • Péni István (férfi légpuska 60 lövés, férfi szabadpuska 3x40 lövés)

Az olimpián most debütáló légpuska vegyes páros versenyszámban a Péni István, Mészáros Eszter kettős képviseli a magyar színeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!