Egy évre tiltották el Sidi Pétert, bukhatja az olimpiát

2021. június 9. – 14:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Május 12-én tudatta a Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) elnöksége, hogy Sidi Péter versenyzési jogát felfüggeszti, és fegyelmi vizsgálatot indít ellene. Az ok: versenyzőtársa, Péni István videófelvétellel bizonyította, hogy egy indiai világkupán, március közepén hívatlanul látogatta meg a szobáját. Péni nem nevezte meg név szerint Sidit, az elnökség viszont igen. A versenyző nem indulhatott a májusi eszéki Európa-bajnokságon.

Eddig két fegyelmi tárgyalást tartottak, Sidi írásban küldte el a bizottságnak a verzióját, ami szerint becsalták a szobába – elismerte, hogy ott volt –, és el akarják tiltatni. A fegyelmi bizottság a versenyző ügyvédjének elküldte az ítéletet, amely szerint egy évre eltiltják a versenyektől, az edzésektől, mindennemű sporttal kapcsolatos tevékenységtől.

„Június negyedikén kaptam kézhez a szöveget, egyelőre még nem fellebbeztem meg, de meg fogom tenni, még benne vagyunk a 15 napban.

Sportszerűtlen viselkedés miatt hozták ellene ezt a súlyos ítéletet, ami egyben azt is jelenti, hogy feltehetően nem mehet az olimpiára. Nem áll kapcsolatban a sporttal, amit felrónak neki,

ezért érthetetlen az ítélet, ami kirívóan súlyos, megalapozatlannak és súlyosan törvénysértőnek gondoljuk. Pétert eddig egyszer sem hallgatták meg, ezt is aggályosnak tartjuk. Két folyamatban lévő bírósági ügy már van Sidi és a szövetség között, valószínűleg lesz egy harmadik is” – tájékoztatta a Telexet Sándor Elek, a világbajnok sportlövő ügyvédje.

Sándor szerint június 17-én ül össze legközelebb az elnökség, akkor döntenek az olimpiai csapatról, akkor derül ki, hogy ki az a négy sportlövő, aki képviselheti Magyarországot Tokióban. A negyedik kvótát Sidi Péter szerezte, de ez nem névre szól, hanem országnak. Sidi jogi képviselője szerint nem valószínű, hogy ott lehet az olimpián. Sándor azt is elmondta, hogy nem tudnak arról, hogy Sidi ellen rendőrségi eljárás lenne folyamatban, őket a rendőrség nem is kereste.

Az viszont biztos, hogy Péni István feljelentést tett. Pénit doppingvétségen érték márciusban, de felmentették, mert a nemzetközi szövetség azt állapította meg, hogy szabotázs történt, és tudta nélkül került vízhajtó a szervezetébe. Májusban Péni Európa-bajnok lett légpuskában, az olimpián az érmet célozza meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!