Szabotázs történt, ezért mégis indulhat Péni István sportlövő az Eb-n

2021. május 16. – 15:47

frissítve

Szabotázs történt, ezért mégis indulhat Péni István sportlövő az Eb-n
Péni István sportlövő a Nemzeti Lőtéren 2020. március 9-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába lett pozitív az olimpiai kvótás Péni István márciusi doppingtesztje, ennek ellenére ott lehet a május végi eszéki sportlövő Európa-bajnokságon – jelentette be vasárnap a magyar szövetség (MSSZ).

A sportoló az indiai világkupaversenyen adott pozitív mintát, ami után kezdeményezte önkéntes felfüggesztését a Nemzetközi Sportlövő Szövetségnél, írja az MTI.

„Mivel a vizsgálat jelen szakaszában a szabotázs ténye megállapítható, az ISSF első döntése értelmében nem korlátozzák az UTE sportlövőjének versenyzési jogait, így az önkéntes felfüggesztés feloldásra került, Péni pedig ott lehet az eszéki Európa-bajnokságon” – áll az MSSZ közleményében.

A korábban felfüggesztett Sidi Péter ügyének kivizsgálása a rendőrségen és a szervezet fegyelmi bizottságánál is folyamatban van, végleges döntés a jövő vasárnap rajtoló Eb után várható.

A Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) elnöksége szerdán döntött arról, hogy fegyelmi eljárást kezdeményezett az Európa- és világbajnok sportlövő, Sidi Péter ellen, de addig is felfüggesztette versenyengedélyét. A gyanú szerint Sidi betört Péni szobájába a márciusi indiai világkupaversenyen. Péni megszerezte, majd elküldte a szövetségnek a szálloda biztonsági kamerás felvételeit, amelyen állítása szerint látható, amint egy személy bement a szobájába, majd távozott onnan.

Péni István D vitaminjába doppingszert csempészhettek, a kimutatott szer könnyen beszerezhető.

Az indiai világkupán Péni egyéniben ezüstérmes lett, a csapatversenyben Pekler Zalánnal úgy döntöttek, hogy nem versenyeznek együtt Sidi Péterrel, mert Sidi puskájának van olyan tartozéka, ami szerintük szabálytalan. Ezért a döntőre nem álltak ki.

Péni és Sidi kezdetben jó kapcsolatban voltak, később mérgesedett el a viszonyuk, miután az Európa Játékokon Sidi azt szerette volna, hogy több számban is versenyezhessen, de a vezetők nem teljesítették ezt az óhaját.

Péni és Sidi is olimpikon, előbbi a második részvételére, utóbbi a hatodikra készül Tokióban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!