Felfüggesztette a sportlövőszövetség Sidi Pétert

2021. május 12. – 15:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közleményben tudatta a Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) elnöksége szerda délután, hogy fegyelmi vizsgálatot indít és a vizsgálat lezárásáig felfüggeszti az Európa- és világbajnok Sidi Péter versenyengedélyét. A tokiói olimpiára kijutott versenyző ellen azért hozott ilyen súlyos szankciót az MSSZ, mert versenytársa, Péni István arra gyanakszik, hogy Sidi hívatlanul látogatta meg a szállodai szobáját Delhiben, erről pedig videófelvétele is van, amit benyújtott az elnökségnek.

A videó alátámasztja, hogy 45 percet töltött el a szobában valaki, miután ő és az édesapja már elhagyta azt. Péni konkrétan nem nevezi meg Sidit, csak azt írta, hogy a ruházata és a kinézete alapján feltételezhető, hogy a magyar delegáció tagja volt.

„Egyetlen személynek sem adtam sem én, sem édesapám engedélyt arra, hogy a szobánkba bemenjen, vagy ott tartózkodjon. Továbbá erre senkit nem kértünk meg, senkit nem bíztunk meg, ezen esetről is a biztonsági kamera felvételének megszerzéséig tudomásunk sem volt”

– állította Péni.

Sidi Péter így reagált a Telexnek az ügyre.

„Le vagyok döbbenve, de mit is várhatnék, hiszen perben vagyok a szövetséggel. Sok jóra nem számítottam, de úgy hoztak ellenem megint egy büntetést, hogy meg sem hallgattak. Ügyvédhez fordulok, mert állítások alapján büntetnek, még a fegyelmi tárgyalás időpontjáról sem kaptam értesítést. Tiszta a lelkiismeretem.”

Indiában volt az a verseny, amikor a magyarok bejutottak a döntőbe, de összevesztek egymással és nem álltak ki. Péni és a harmadik versenyző Pekler Zalán szerint nem volt szabályos Sidi fegyvere, ezért nem versenyeztek vele egy csapatban.

Az eset miatt a szövetség három hónapra megvonta Pekler, Péni és Sidi Gerevich-ösztöndíját. Kedden az nso.hu arról írt, hogy a márciusi vk-n szerepelt magyar versenyzők közül egy személy doppingtesztjének eredménye pozitív eredményt hozott, és az ügyet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vizsgálja.

A 24 éves, tavaly légpuskában Európa-bajnok vb-ezüstérmes Péni az idei olimpia egyik éremesélyese, az említett indiai világkupán második lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!