Orbán kétórás sajtótájékoztatóval hangolódott, ahol szó szerint lett egy kis csihi-puhi

2024. október 9. – 08:58

Másolás

Vágólapra másolva

A miniszterelnök kedden nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, mert mint elmondta, a másnapi csihi-puhi talán eltereli a figyelmet az elnökségi program lényegéről, ezért azt gondolták, külön is bemutatják. Ekkor még nem tudta, hogy perceken belül valóban és szó szerint lesz egy kis csihi-puhi, egy DK-s önkormányzati képviselő zavarta meg a rendezvényt.

A miniszterelnök először az elnökségi programot ismertette, többek között a versenyképesség növeléséről és a migráció visszaszorításáról is beszélt, új javaslatként pedig felvetette, hogy a schengeni övezet országaiból rendszeresen találkozzanak az állam- és kormányfők. Utána közel harminc kérdést kapott Románia teljes schengeni csatlakozásától kezdve az EP-frakciójuk spanyol tagjának adott MBH-kölcsönön át apja Budapest–Belgrád-vasút építésében játszott szerepéig, ezeket itt foglaltuk össze.

A DK mellett Daniel Freund is igyekezett meghekkelni a miniszterelnök látogatását. A zöld frakció képviselője „Hol a pénzünk, Orbán úr?” címmel nyitott kiállítást az EP strasbourgi menzájánál többek között Nyírmártonfalva lombkorona nélküli lombkoronasétányáról és Felcsútról készült fotókkal.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!