Vége a vitának

2024. október 9. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

Ezek voltak a vita legfontosabb történései:

  • Orbán Viktor az Európai Parlament plenáris ülésén arról beszélt, azért jött, hogy ébresztőt fújjon, mert bajban van az EU. Azt is mondta, hogy az illegális migráció miatt erősödik Európában a nők elleni erőszak és a homofóbia.
  • Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke többször is nyíltan kritizálta Orbánt. Fejére olvasta például, hogy Magyarország embercsempészeket engedett szabadon, egy ponton pedig párhuzamba állította az 1956-os forradalmat és az ukrajnai háborút.
  • Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője azt mondta a vitában, hogy Magyar Péter le fogja győzni Orbánt, mert a Tisza Párt vezetője jelenti a jövőt.
  • Magyar Péter is reagálhatott Orbán beszédére, felszólalásában hosszan sorolta az ország problémáit. „Miniszterelnök úr, mindketten tudjuk, hogy vége van” – üzente Orbánnak.
  • A Fidesz EP-képviselője, Deutsch Tamás köztörvényes bűnelkövetőnek nevezte Magyar Pétert, és azt mondta róla, hogy „bajban van mentálisan”. A szintén fideszes Dömötör Csaba azzal vádolta az ellenzéki magyar EP-képviselőket, hogy hazájuk ellen szólaltak fel.
  • A vita végén Orbán válaszolhatott az elhangzott kritikákra, szerinte a vitából pártpolitikai csatározást csináltak a képviselők. A jogállamiságra és a korrupcióra vonatkozó állításokra azt mondta, hogy a magyar demokrácia jól van, korrupció tekintetében pedig Magyarország állja a sarat. Magyarnak azzal vágott vissza, hogy csak a mentelmi jog miatt vette fel az EP-mandátumát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!