Orbán Viktornak sűrű napja volt, még a Patrióta-frakció ülésén is részt vett

2024. október 8. – 21:22

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden Orbán Viktor az EP strasbourgi épületében tartott sajtótájékoztatót, amiről részletesen itt számoltunk be (ő maga pedig itt értékelte), de volt más programja is a magyar miniszterelnöknek aznap. Gál Kinga fideszes EP-képviselő Facebook-bejegyzése szerint Orbán Viktor részt vett a Patrióták Európáért frakció keddi ülésén, „ahol hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a harmadik legnagyobb erőt adják a Patrióták az EP-ben és meghívta a frakciót Budapestre, hogy ott tartsák első kihelyezett frakcióülésüket decemberben” – írta.

Orbán Viktor miniszterelnök még júniusban fogadott el patrióta kiáltványt Bécsben Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével és Andrej Babiš korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen. Ekkor Orbán Patrióták Európáért címmel tartott sajtótájékoztatót, amelyben azt mondta, hogy az európai politikát meg kell változtatni, és új korszak kezdődik.

Július 8-án meg is alakult a frakció harmadik legnagyobb európai parlamenti képviselőcsoportként. Az Európai Parlament képviselői azóta karanténba zárták Orbánék frakcióját, egyik tagjukat sem választották meg EP-alelnöknek. Múlt hét kedden Anna Bryłka és Tomasz Buczek, a lengyel szélsőjobboldali Konföderáció európai parlamenti képviselői is bejelentették, hogy csatlakoztak a Patrióták Európáért EP-frakcióhoz, így akkor már 13 országból, 14 párt és 86 képviselő alkotta a PfE-t.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!