„1 újabb DK-s pojáca”– Orbán Viktor így jellemezte a sajtótájékoztatót megszakító képviselőt

2024. október 8. – 19:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


„1 újabb DK-s pojáca”, írta a Facebook-profilján Orbán Viktor miniszterelnök a mai napjáról mérleget vonó posztjában.

„A mai strasbourgi mérleg: 1 nemzetközi sajtótájékoztató, 130 újságíró,
29 kérdés, 1 újabb DK-s pojáca”

– írta.

Gyekiczki Márton, a DK érdi önkormányzati képviselője kérdezte a miniszterelnöktől a strasbourgi sajtótájékoztató alatt, hogy mennyiért árulta el a hazát.

A biztonsági személyzet pillanatok alatt leteperte, majd kivezette Gyekiczkit a teremből, aki eközben azt kiabálta, hogy Orbán eladta a hazát Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnöknek.

„A magyar egy direkt nyelv, és a kommunikáció is meglehetősen durva. Amikor egy politikus azt mondja egy másiknak, hogy gazember, az a mi kultúránkban azt jelenti, hogy nem értek egyet önnel” – mondta Orbán, reagálva a sajtótájékoztatóra berontott tiltakozó eltávolítása után. Erről készült a mai Napirajz is a Telexen.

Az esetről készült videót itt lehet megnézni:

Orbán Viktor mai sajtótájékoztatójáról írt cikkünket itt lehet elolvasni.

A magyar kormányfő szerdán délelőtt fogja ismertetni az Európai Unió miniszteri Tanácsának soros elnökségi programját az EP plenáris ülésén, arról is beszámolunk a Telexen. Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője megerősítette, hogy szerdán a csoport nevében először ő, majd a második körben Magyar Péter fog felszólalni. Ilaria Salis is kijelentette, hogy felszólal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!