Több ezren vettek részt a Mi Hazánk járványszabályok elleni tüntetésén Budapesten

2022. január 16. – 17:00

Másolás

Vágólapra másolva

A járványügyi szabályok és korlátozások (vagy ahogy ők nevezik, a „Covid-diktatúra”) ellen tartott tüntetést vasárnap délután a Mi Hazánk Mozgalom az Egészségügyi Államtitkárság épülete előtt Budapesten. Az Akadémia utcában több ezren gyűltek össze 15 órára, ahonnan a beszédek után a Köznevelésért Felelős Államtitkárság Szalay utcai épületéhez vonultak át.

Fotó: Tóth-Szenesi Attila / Telex
Fotó: Tóth-Szenesi Attila / Telex

Először Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke szólalt föl, aki azzal kezdte beszédét, hogy: „Ne legyen kötelező az oltás, nem tűrjük a zsarolást! Nem, nem soha!”. Ezután arról beszélt, hogy szerinte meghamisítják a járványügyi statisztikákat, azokat is a koronavírus áldozataként tüntetik fel, akik másban haltak meg. Novák azt is mondta, hogy járványszolidaritási-adót vetne ki a járvány haszonélvezőire.

Novák után Páli Jenő orvosbiológus-agykutató, a Mi Hazánk képviselőjelöltje beszélt a tömeghez. „Ne engedjük, hogy a kormány legutóbbi, csütörtöki döntése értelmében mi mindannyian, akik már átestünk a koronavírusfertőzésen, akik nem vettük fel a koronavírus elleni vakcinát, vagy akik egy, illetve két védőoltást kaptunk csak, ezentúl másodrendű állampolgárok legyünk 2022. február 15-től. Mi, 6,2 millióan ne engedjük, hogy csak a háromszor oltottak számítsanak” – mondta, utalva arra, hogy a kormány a közeljövőben a harmadik adag oltáshoz fogja kötni az oltottsági igazolványt.

Fotó: Tóth-Szenesi Attila / Telex
Fotó: Tóth-Szenesi Attila / Telex

Páli azt mondta, a Mi Hazánk egyáltalán nem ajánlja 18 éves kor alatt az oltást, és számukra rendszeres és ingyenes tesztelési lehetőséget követelnek. A Mi Hazánk korábban is kampányolt a gyerekek oltása ellen, igaz, erősen félrevezető számokkal. Erről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Páli szerint azok a felnőttek vannak a legjobb helyzetben, akik már átestek a fertőzésen: „A megjelenő újabb és újabb variánsok reagálni fog a szervezetük, erősebben vagy gyengébben, az adott variáns változékonyságától függően, de a szervezetük ismét és ismét legyőzi a vírust” – jelentette ki a Mi Hazánk politikusa.

A többször oltottakról azt mondta: „Sajnos, ők már nem fognak tudni lejönni erről a szerről, egyre sűrűbben és egyre rövidebb időközönként kell oltásért folyamodniuk, hogy fent tudják tartani szervezetük védettségi szintjét”.

A Mi Hazánk elnöke, Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László azzal kezdte beszédét, hogy a szabadságjogok és a normalitás mellett állnak ki. „Ha továbbra is az utcán maradunk, továbbra is állandó politikai nyomást helyezünk a kormányra, akkor van esélyünk arra, hogy ez a Covid-diktatúra nem lesz még rosszabb” – mondta Toroczkai, aki szerint olyan diktatúra épül, amelyre még nem volt példa a világtörténelem során. És hogy ki építi ezt a diktatúrát? Hát az nem derült ki egyértelműen a beszédből.

Emmanuel Macron francia elnököt és Mark Zuckerberg Facebook-alapítót név szerint is kritizálta. Zuckerberg metaverzumos víziójáról azt mondta: „Ez a metauniverzum, a digitális pénzvilág ez valójában a legtökéletesebb diktatúra, amit el tudunk képzelni” – mondta Toroczkai, aki szerint ma már mindenki látja, hogy „ezek az összeesküvés-elméletnek tűnő dolgok kezdenek megvalósulni”. Toroczkai szerint minden járványügyi döntés és lezárás mögött egy új világrend kialakítása zajlik, aminek hatása elől „senki sem tud majd elmenekülni”.

„Tovább kell adnotok az igazságot, mert a hírekben erről sem fognak beszámolni. Mindenkit meg kell győznötök arról, hogy végre itt az ideje, hogy lépjen. Mert nem elég, hogy ha csak néhány ezren vagyunk, mint ma is. Sok tízezren, sok százezren kell megmozdulnunk” – üzente a tömegnek a Mi Hazánk elnöke.

A leginkább oltásellenes párt

A Mi Hazánk az egyetlen magyar párt, amelyik nyíltan kampányol a Covid-oltások ellen. A párt üzenetei erősen relativizálják a vakcinák hasznosságát, ugyanakkor az oltások fontosságát hangsúlyozó kormány mégsem vádolja őket oltásellenességgel. Sőt, szinte egyáltalán nem is foglalkozik a Mi Hazánk kijelentéseivel. Nem úgy a többi ellenzéki párt oltással kapcsolatos megnyilvánulásaival, akik mondhattak bármit a járványról, a Fidesz az összes létező csatornáján oltásellenesnek bélyegezte meg őket tavaly tavasszal. Erről a témáról itt írtunk bővebben.

A Mi Hazánk egyébként nem tartja magát sem oltásellenesnek, sem vírustagadónak, a Telexnek küldött korábbi válaszukban azt írták: annak hívei, hogy a megfelelő tájékoztatás birtokában mindenki maga dönthesse el, a vírus vagy az oltás kockázatát vállalja. A Medián tavaly februárban készült felmérése szerint a párt szimpatizánsai körében jelentősen alacsonyabb az oltási hajlandóság, mint akár a kormánypárti szavazók, akár az ellenzéki összefogás pártjainak támogatói körében.

A Mi Hazánk tavaly március 15-én tüntetést szervezett a lezárások ellen, és az Alkotmánybírósághoz fordultak a szerintük diszkriminatív védettségi igazolvány miatt. Az akkori tüntetésről készült videónkat itt tudja megnézni:

Novemberben ismét tüntettek az Alkotmánybíróságnál, ekkor a Covid-oltás kötelezővé tétele ellen. Ezt a demonstrációt azután jelentették be, hogy az osztrák kormány rászánta magát, hogy idén februártól kötelezővé teszik az oltást.

Magyarországon nincs szó a koronavírus elleni védőoltások kötelezővé tételéről, a kormány rendelkezése nyomán legfeljebb a munkaadó kötelezheti a munkavállalót a vakcina beadatására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!