Tüntetést szervez a Mi Hazánk a Covid-oltás kötelezővé tétele ellen

2021. november 19. – 19:18

Másolás

Vágólapra másolva

Tüntetést szervez a Mi Hazánk „a Covid-oltások kötelezővé tétele ellen” az Alkotmánybíróság előtt – tudatta a párt péntek esti közleményében.

A november 20-a 15 órára meghirdetett eseményen felszólal többek között Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője, dr. Pócs Alfréd közismert járványrelativizáló orvos (az oltásellenesek kedvelt hivatkozási alapja), de még Szakács Árpád publicista is, aki pár éve még a fideszes szellemi holdudvarhoz tartozott.

A demonstrációt azután jelentette be a párt, hogy a szomszédos Ausztria kormánya rászánta magát az oltás kötelezővé tételére jövő februártól. Magyarországon a kormány rendelkezése nyomán jelenleg a munkaadó kötelezheti a munkavállalót a vakcina beadatására, de Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújában elejtett egy olyan megjegyzést, hogy

„nem fogjuk tudni elkerülni, hogy a végén mindenki beoltsa magát”,

ami megüthette az oltás kötelezővé tételét markánsan ellenzők fülét. Az érvényes jogosultság alapján számos cég (pl. a kormánypárti sajtó egyik zászlóshajója, a Mediaworks vagy éppen a Richter) már elrendelte a dolgozóinak a kötelező oltást, sokan mások azonban egyelőre nem éltek ezzel az eszközzel (pl. MÁV-Volán, Mészáros csoport, Tesco, Lidl).

A Mi Hazánk nyár óta egyre nyíltabban kampányol a Covid-oltások ellen. A Fidesz-kormány erre azonban nem reagál olyan hevesen (vagy inkább: nem reagál sehogy), mint a többi ellenzéki párt oltással kapcsolatos megnyilvánulásaira, amelyek oltásellenesnek lettek bélyegezve a kormánypárt által. Erről a témáról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!